ISPOVEST KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: Jasmina kojoj su odneli bebu iz kuće OTVORILA DUŠU I ISPRIČALA BAŠ SVE!
Majka je zabrinuta za svoje dete, Foto: Profimedia

užas u pančevu

ISPOVEST KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: Jasmina kojoj su odneli bebu iz kuće OTVORILA DUŠU I ISPRIČALA BAŠ SVE!

Otrčali smo u policiju i prijavili da nam je dete nestalo- kaže Jasmina

Objavljeno:

"Pretrpela sam strah kao što nijedna majka nije. Molila sam boga samo da mi dete pronađu, da je vidim živu i zdravu".

Ovako za "Blic" priča Jasmina N. (35) iz Pančeva, majka osmomesečne bebe koju je dvanaestogodišnja M. O. iz ovog grada ukrala iz njihove kuće u noći između subote i nedelje, dok je cela porodica spavala. Nestanak bebe par je prijavio odmah ujutru, a njenom pronalasku doprineo je vozač autobusa koji je ispred kuće ovog para pokazao policajcima da se u njegovom vozilu nalazi devojčica sa bebom u kolicima.

Jasminu N. i njenog supruga Željka Z. (28) zatičemo ispred njihove kuće. Kažu, sele se, jer otkad im je dete ukradeno bukvalno iz kreveta u kojem su pored nje spavali, strahuju. Jasmina priča za naš list da se u nedelju oko četiri sata probudila kako bi nahranila bebu, a potom se u krevet pored supruga vratila sa njom.

- Kada je dete zaspalo, zaspala sam i ja. Kada sam ustala u pet ujutru, videla sam da bebe nema. Mi nismo ništa čuli - priča Jasmina i dodaje da su gledali da nije beba možda pala sa kreveta, ali nisu je pronašli.

Ništa nije čula ni njena starija ćerka (11), koja je spavala u susednoj sobi. Jasmina je potom, kako dodaje, otišla do sestre da vidi da li ju je ona uzela, međutim, bebe nije bilo ni tamo.

- Otrčali smo u policiju i prijavili da nam je dete nestalo. Policija je počela da traga za detetom. Oni su posumnjali da nismo mi nešto uradili sa detetom, da je nismo prodali... Rekla sam da nas stave na poligraf - kaže Jasmina.

Roditelji su prošli na poligrafskom testiranju, gde je utvrđeno da govore istinu i stvarno ne znaju gde im je dete i pod kojim okolnostima je nestalo. Dok su oni bili u stanici, policija je u njihovoj kući obavila uviđaj. U jednom trenutku ispred kuće stao je autobus koji saobraća na liniji Kačarevo-Pančevo, a kako kaže Željko Z., vozač je pokazao policajcima da je devojčica iza sa bebom.

- Tog jutra vest o nestanku naše bebe bila je na radiju, vozač je znao o čemu se radi. Video je kod naše kuće da je sve blokirano i tu je stao i prstom pokazao da je beba u autobusu. Devojčica je našu bebu vozila u kolicima - kaže otac bebe.

Željko dodaje da je kamera sa kuće preko puta njihove snimila kako je devojčica ušla u njihovu kuću te večeri.

- Mislio sam da je na snimku neka starija žena, ali kad su nam rekli... - u šoku je i dalje otac bebe.

Jasmina objašnjava da se dvanaestogodišnjakinja družila ranije s njenom starijom ćerkom, ali da se nije nadala da će im ona ukrasti bebu.

Roditelji dodaju da im je bebu donela policija, da su je pregledali lekari i da je sa njom sve u redu.

- Beba je kod Željkove sestre, a i mi se selimo odavde. Nećemo ovde da živimo jer strahujemo - kaže Jasmina.

Kako "Blic" saznaje, M. O. je policajcima izjavila da je "ušla u kuću u Pančevu i uzela bebu iz kreveta samo da bi se igrala, jer joj nedostaje društvo". Inače, M. O. je poznata po prosjačenju po Beogradu i u Pančevu. Prema rečima našeg izvora, prvi rezultati istrage govore da je maloletnica otela bebu kako bi sa njom prosjačila po Pančevu.

Devojčica poznata po krađama u Pančevu i okolini

O ovom slučaju su obavešteni Centar za socijalni rad i nadležno Više javno tužilaštvo u Pančevu. Iz VJT u Pančevu kažu da je dete starosti 12 godina krivično neodgovorno, odnosno prema njoj ne mogu da se izriču kazne, već se o tome obaveštava Centar za socijalni rad.

M. O. ima samo oca i neadekvatnog je roditeljskog staranja, a Centru za socijalni rad poznato je da je učestvovala u krađama, kretala se sama.

- Devojčica je odmah smeštena u Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Spomenak" u Pančevu. Protiv njenog oca će biti pokrenut postupak lišavanja roditeljskog prava - navode u VJT u Pančevu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.