LEKAR PRVI DAN DOŠAO NA POSAO, PA ODMAH PORODIO ŽENU U DOMU ZDRAVLJA: Neviđena priča iz Trstenika
Po prijemu u porodilište, obe su zbrinute, a vrlo brzo su kolege iz kruševačke bolnice javile Trsteničanima da sve protiče u najboljem redu, Foto: Print Screen Youtube

sjajna stvar

LEKAR PRVI DAN DOŠAO NA POSAO, PA ODMAH PORODIO ŽENU U DOMU ZDRAVLJA: Neviđena priča iz Trstenika

Oko 9,30 je u ordinaciju ušla trudnica, kojoj je već pukao vodenjak, žalila se na jake bolove

Objavljeno:

Porođaji u domovima zdravlja su vrlo retki, ali da ih obave mladi doktori, tek pristigli sa specijalizacije, u Trsteniku ne pamte. Upravo to se dogodilo 3. februara, kada je na posao, svog prvog radnog dana, došao dr Ivan Milutinović(39), mlad specijalista ginekologije i akušerstva. Posle samo dva sata rada u ordinaciji, primio je pacijentkinju Danicu Kovačević(27) u poodmakloj trudnoći.

To što Trstenik nema porodilište čitavih 30 godina nije bila prepreka mladom doktoru da uz podršku iskusne načelnice Službe za zdravstvenu zaštitu žena, dr Dragice Gočanin-Pejčić da pomogne da na svet dođe zdrava devojčica teška 3.310 grama.

- Sa specijalizacijom sam završio 21. januara, i javio se na posao u prošli ponedeljak, prvi put kao samostalni doktor sa svojim pečatom, što je naravno za “nove” specijaliste, posebna odgovornost - svedoči za “Novosti” dr Ivan Militunović, koji je godinama radio u trsteničkoj hitnoj pomoći.

- Oko 9,30 je u ordinaciju ušla trudnica, kojoj je već pukao vodenjak, žalila se na jake bolove. Već pri prvom pregledu bilo je jasno da je porođaj počeo, videla se glavica bebe. Nije bilo nikako vremena za transport do matičnog porodilišta u Kruševcu. Sve se odigralo vrlo brzo, u dva-tri napona. Beba je odmah zaplakala i znao sam da će sve biti kako valja.

U međuvremenu je sanitet hitne pomoći bio spreman za prevoz od Doma zdravlja “Dr Sava Stanojević” u Trsteniku, do Opšte bolnice u Kruševcu. Sa majkom i bebom krenula su oba lekara. Po prijemu u porodilište, obe su zbrinute, a vrlo brzo su kolege iz kruševačke bolnice javile Trsteničanima da sve protiče u najboljem redu.

- Specijalizaciju sam završio na GAK “Narodni front”, a ceo staž u Višegradskoj, u tim ustanovama sam zaista stekao vrhunsko znanje i praksu - podvlači dr Milutinović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.