JEDAN OD ĐINĐIĆEVIH UBICA USKORO IZLAZI NA SLOBODU?! Krsmanović opet MOLI SUD, vrlo brzo bi mogao napolje (FOTO)
Dušan Krmanović optužen je za ubistvo Zorana Đinđića, Foto: EPA/Saša Stanković, Profimedia

VRLO BRZO!

JEDAN OD ĐINĐIĆEVIH UBICA USKORO IZLAZI NA SLOBODU?! Krsmanović opet MOLI SUD, vrlo brzo bi mogao napolje (FOTO)

Zatražio je od suda da mu ublaži prvostepenu presudu i "pruži još jednu šansu"

Objavljeno:
Suzana Trajković

Dušan Krsmanović, bivši pripadnik zemunskog klana, koji je jedan od optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića, pre nekoliko meseci je podneo molbu za uslovni otpust.

Dušan Krsmanović
Dušan Krsmanovićfoto: Profimedia

Krsmanović, je osuđen na 20 godina zatvora, podneo je zahtev da ga puste ranije na slobodu jer je izdržao dve trećine kazne. Prvu molbu sa istim zahtevom podneo je u oktobru prošle godine, ali mu je ista odbijena.

On na to ima pravo ponovo, a pitanje je trenutka kada će ponovo moliti da izađe na slobodu.

Prema rečima advokata Miroslava Todorovića Šere, Krsmanović bi mogao da bude na slobodi brže nego što smo se nadali.

Dušan Krsmanović i Miroslav Todorović Šera
Dušan Krsmanović i Miroslav Todorović Šera foto: Profimedia

- On ima uslov za otpust, jer je osuđen na 20 godina, i odležao je 2/3 kazne zatvora. To što mu je jednom odbijena žalba ne znači da nema pravo da je podnese ponovo.

Iz Višeg suda kažu da molbe za sad nema.

- Ovim putem Vas obaveštavam da Višem sudu u Beogradu nije podneta molba za uslovni otpust od strane okrivljenog Dušana Krsmanovića - napisali su nam u odgovoru na postavljeno pitanje da li je tražio na slobodu.

Inače, kako saznajemo, svi zatvorenici trenutno su pauzirali sa slanjem molbi za uslovni otpust, jer čekaju izmene Briselskog zakona prema kojem molbe neće biti ni potrebne, već će sve ići automatski, pa će tako oni koji su već odležali zakonski 2/3 zatvora po automatizmu moći da izađu u roku, bez ikakvog slanja zahteva.

Podsetimo, Krsmanović je uhapšen u akciji "Sablja", jedini je koji je na suđenju izrazio kajanje, ali ne zbog ubistva premijera Đinđića, već, kako je sam izjavio "svega što ga je dovelo u situaciju u kojoj se našao". Zbog tog "priznanja" stizale su mu pretnje, zbog kojih se i nalazi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a ne u Požarevcu gde su svi ostali. On je prvostepenom presudom bio osuđen na 30 godina zatvora, ali mu je odlukom Apelacionog suda kazna smanjena na 20 godina.

Krsmanović je 2008. godine priznao u žalbi Vrhovnom sudu da je učestvovao u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića, zatraživši od suda da mu ublaži prvostepenu presudu i "pruži još jednu šansu".

foto: Printscreen/twiter

- Priznao sam i nisam štedeo ni sebe ni druge. Ne želim da se branim time da sam nevin. Osećam se krivim i sud me ispravno oglasio krivim, ali kazna nije primereno odmerena. Ne tražim ni ponovno suđenje niti ukidanje presude - naveo je Krsmanović u pisanoj žalbi, koju je pročitao sudija izvestilac Zoran Savić.

Krsmanović je istakao da se u Specijalnom sudu branio ćutanjem jer se pretilo njemu i njegovoj porodici. Okrivljeni je rekao da je za vreme i posle atentata "osećao krivicu što je protiv svoje volje učesnik u ubistvu Đinđića".

On je ponovio da su sva ubistva koja se stavljaju na teret zemunskoj grupi naredili ili Spasojević ili svedok saradnik Ljubiša Buha Čume, a da su ih izvršili svedoci saradnici Dejan Milenković Bagzi, Ljubiša Buha Čume, Miladin Suvajdžić zvani Đura mutavi, kao i "Mamica, Kum, Sale, Kreza i Limun".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.