ĐINĐIĆEV UBICA OBUČAVA FAŠISTE! Poznati SRPSKI voditelj otkrio ko je HRVAT SPECIJALAC koji se borio protiv NAS
Đinđićev ubica obučava fašiste, Foto: Printscreen/twiter

INFORMACIJE IZ UKRAJINE

ĐINĐIĆEV UBICA OBUČAVA FAŠISTE! Poznati SRPSKI voditelj otkrio ko je HRVAT SPECIJALAC koji se borio protiv NAS

Ubica Zorana Đinđića je vođa fašista u Ukrajini, otkriva Milomir Marić.

Objavljeno:

Televizijski voditelj i novinar tvrdi da je atentator na nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića Hrvat koji je danas komadant u ekstremno desnoj, fašističkoj organizaciji Azov u Ukrajini.

Taj specijalac, koji je učestvovao u mnogim operacijama protiv Srbije, danas obučava snajperiste koji ratuju protiv proruski orijentisanih snaga u Donbasu, za koje Ukrajinci tvrde da ih kontroliše Vladimir Putin.

Zabranjena vest

Autor "Ćirilice" rekao je za Srpski telegraf informacije do kojih je došao od svojih izvora u Ukrajini.

foto: Printscreen/Facebook/Happy TV

- Rekli su mi da je Hrvat koji je na foto-robotu i za koga se pričalo da je bio u "Interkontinentalu" a da je nestao odmah posle ubistva Đinđića sada komandant Azova, to je profašistička terorističke organizacija u Ukrajini. Ovo je čak objavljeno u Glasu javnosti (nekadašnji dnevni list koji se ugasio, prim. aut.) jednog dana, međutim, narednog jutra je vest već zabranjena jer se radi o najvećoj tajni. Moji poznanici iz Ukrajine tvrde da je taj čovek jedan od komandanata Azova. On je, inače, dobro obučen hrvatski specijalac, učestvovao je u svim operacijama, borbama protiv Srba, u ubistvu Đinđića i sada u Ukrajini učestvuje u borbi protiv Rusa - objasnio je Marić.

Advokat Goran Petronijević potvrđuje da je osoba s likom koji se pojavio na foto-robotu jedan od komandanata Azova i da tamo obučava snajperiste.

- Imam informacije da je on tamo, kao i da oni znaju ko je on. Postoji jedna agencija koja je sa ovih prostora, dakle sa Balkana, koja je tamo vodila ljude. Vlasnik te kompanije je povezan sa onim Sinđelićem, koji je bio svedok-saradnik u Podgorici u njihovom čuvenom državnom udaru. Uglavnom, radi se u istoj ekipi ljudi. Preko te agencije su mnogi odlazili u Ukrajinu, a uglavnom su išli oni koji su bili na ukrajinskoj, ne na ruskoj strani - otkriva advokat i dodaje da je taj Hrvat jedno vreme živeo u Srbiji, predstavljao se proruski, a zapravo se ispostavilo se da je NATO lobista.

Uvek protiv Srba

Srpski dobrovoljac u Donbasu Radomir Počuča kaže da baš ne zna za tu informaciju da je lik sa foto-robota komandant u Azovu, ali je, navodi, činjenica da su ukrajinski neonacisti vrlo blisko povezani sa Hrvatima.

Radomir Počuča
Radomir Počuča foto: Filip Plavčić

- Svi Hrvati koji su dolazili da se bore u sukobu u Donbasu bili su na strani Ukrajinaca, a svi Srbi koji su dolazili, među njima i moja malenkost, bili su na strani ruskih snaga - naveo je on.

Podsetimo, Đinđić je ubijen 12. marta 2003. godine. On je pogođen snajperskim hicem na parkingu zgrade republičke vlade u Nemanjinoj ulici. Uprkos poteri, snajperista i njegovi pomagači uspeli su da pobegnu.

Zvanična verzija

- U istrazi ovog zločina i u suđenju pomogli su svedoci saradnici Ljubiša Buha Čume i Dejan Milenković Bagzi. Milenković je učestvovao i u pokušaju atentata na auto-putu kod Arene

Ljubiša Buha Čume
Ljubiša Buha Čumefoto: Dado Đilas

- Optuženima za ubistvo Đinđića potvrđene su kazne u septembru 2009. godine

- Tada su osuđeni istaknuti pripadnici "zemunskog klana" (na višedecenijske kazne zatvora, 35 godina i manje od toga) dok su njihove vođe Mile Luković Kum i Dušan Spasojević Šiptar ubijeni prilikom pokušaja hapšenja u naselju Meljak kraj Beograda.

- Takođe, u septembru 2009. godine osuđeni su na 40 godina i pripadnici jedinice za specijalne operacije među kojima i Milorad Ulemek Legija, koji je u trenutku atentata već bio penzionisan, i zamenik komandanta Zvezdan Jovanović, koji je osuđen kao direktni izvršilac.

Zvezdan Jovanović
Zvezdan Jovanović foto: Printscreen/Youtube

Viđen u "Interkontinentalu"

U javnost su nedugo posle atentata na Đinđića procurili podaci koji se ne poklapaju sa zvaničnom verzijom zločina. Prema tim informacijama, čovek čiji se izgled podudara se foto-robotom doputovao je iz Hrvatske dan pre zločina i viđen je u hotelu "Interkontinental". Identitet osumnjičenih ubrzo je postao poznat, pa su svi zaboravili na foto-robota, tako da je do danas ostala misterija ko je lik sa naočarima sa crteža - izrazito plav, prodornih očiju, srednje visine. Marićeva saznanja, međutim, bacaju sasvim novo svetlo na ceo slučaj.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.