PRATE SUPRUGE DA BI OTKRILI KRIMINALCE: Dedovića i Stamatovića je kontakt sa porodicom koštao života - NISU JEDINI!
Dedović i Stamatović, Foto: Privatna arhiva

SPECIJALNA TAKTIKA

PRATE SUPRUGE DA BI OTKRILI KRIMINALCE: Dedovića i Stamatovića je kontakt sa porodicom koštao života - NISU JEDINI!

- Retki su obični ljudi, ali i kriminalci koji mogu da odole da posle dugo vremena ne vide svoje najmilije. I njima je kao većini porodica slaba tačka

Objavljeno:

Kako su ubice, tačnije njihova logistika, locirali Dedovića i Stamatovića, koji su već godinama izmicali balkanskim policijama nije utvrđeno, ali je pretpostavka grčkih istražitelja da su ih do njih dovele upravo supruge ove dvojice Crnogoraca. Naime, supruge Dedovića i Stamatovića, sa decom, pred Novu godinupridružile su se supruzima u Atini, gde su se njih dvojica skrivali. U prestonicu Grčke familije Dedović i Stamatović stigle su preko Srbije, da bi 19. januara uveče, upravo za vreme porodičnog okupljanja, u restoran upala četvorica maskiranih egzekutora i sasula na desetine metaka u dvojicu Crnogoraca. Tada je povređena i Stamatovićeva supruga Mileva, koja se ubrzo oporavila.

- Retki su obični ljudi, ali i kriminalci koji mogu da odole da posle dugo vremena ne vide svoje najmilije. I njima je kao većini porodica slaba tačka. Mesecima, ili godinama su u bekstvu, decu, supruge, roditelje, za to vreme nisu videli. Doduše, sada je tehnologija razvijena pa postoji mogućnost da se na daljinu i vide, ali to ne može da zameni zagrljaj sa suprugom, ćerkom, sinom ili majkom. Iz tog razloga je najlakše pratiti porodicu begunca. U jednom trenutku neko od njih će se sastati sa njim ili će bar on stupiti u kontakt sa njima i tako olakšati posao policiji - kaže sagovornik „Blica“iz bezbednosnih struktura.

Ali ne prate porodice begunaca samo istražitelji kojima je cilj da ih smeste iza rešetaka već i konkurencija u kriminalnim poslovima, što potvrđuje i likvidacija u Atini.

- I dok je policiji cilj da prateći najčešće ženu begunca locira i uhapsi, kriminalcima je u interesu da ga eliminišu. U retkim slučajevima, kao što je u Atini, ne prezaju od toga da pucaju i ako su tu žena i deca, koji su ih upravo i doveli do njega - konstatuje naš sagovornik.

Proteklih godina nije bilo egzekucija begunaca u prisustvu porodica, jer, kako napominje naš sagovornik, policija je preduhitrila rivale begunaca i stigla do njih upravo preko žena, ali i ljubavnica.

Praćenjem žene, sinova blizanaca, majke i sestre, policija je prošlog septembra na Francuskoj rivijeri u Kanu locirala i Beograđanina Marka Đorđevića (33), zvanog Markeđani, osumnjičenog za ubistvo Luke Radulovića. Skoro godinu i po dana uspevao da je izmiče potrazi, ali na kraju nije odoleo da vidi najbliže pa su oni iz Beograda, preko Italije, krenuli put mondenskog letovališta. Inspektori su ih pratili, i Đorđeviću stavili lisice na ruke u vili, koja mu je već izvesno vreme bila utočište.

Dejan Milenković Bagzi
Dejan Milenković Bagzi foto: Kurir

I Dejan Milenković Bagzi, kao i Dedović i Stamatović, lociran je u Grčkoj, ali u Solunu 2004. nakon što je policija pratila telefonske razgovore njegove supruge Jasne. U to vreme “zemunac”, a kasnije svedok-saradnik, uhapšen je nakon što je njegova supruga došla u Grčku. Aleksandar Simović takođe “zemunac” uhapšen je u Beogradu, u novembru 2006, a do policiju je do ovog begunca odvela njegova supruga Zorana.

Posle hapšenja Luke Bojovića u Valensiji, pre skoro osam godina, javnost je spekulisala da je policiju do njega odvela njegova žena Barbara, sa kojom ima troje dece. Navodno, kada su njihova deca krenula u školu, a Barbara otvorila poslastičarnicu u toj luci, bezbednosne službe su posumnjale da je i Luka u blizini, što je, kako se ispostavilo, i bilo tačno. Nakon što je uhapšen Luka, privedena je i njegova životna saputnica, ali je uskoro puštena. Navodno je u stanu u kome se krio Luka policija našla pisma koja mu je slala supruga, inače ćerka proslavljenog golmana crnobelih Petra Borote.

Posle hapšenja Jovice Vukotića, koji takođe važi za jednog od vođa „škaljaraca“, u Antaliji septembra 2018, u medijima su se pojavile informacije da su bezbednosne službe do njega došle prateći njegovu slabu tačku, srpsku manekenku Dejanu Živković. Manekenka ga je prethodno posećivala dok je bio u zatvoru u Spužu, a sa njegovim ocem dolazila i na suđenje u Beogradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.