DA LI BISTE OVAKO URADILI DA JE VAŠA ĆERKA ILI SESTRA U PITANJU? Novi obrt u slučaju male MONIKE!
Monika Karimanović, Foto: Printscreen/Facebook

REAKCIJA

DA LI BISTE OVAKO URADILI DA JE VAŠA ĆERKA ILI SESTRA U PITANJU? Novi obrt u slučaju male MONIKE!

Utvrđeno je da se podaci sa saslušanja osumnjičenog Ninoslava Jovanovića i podaci iz zapisnika podudaraju

Objavljeno:

U zaštiti podataka o ličnosti u slučaju devojčice M. K. (12) koju je oteo Ninoslav Jovanović bilo je propusta zbog čega je Poverenik za zaštitu informacija od javnog značaja podneo krivičnu prijavu protiv NN lica nadležnom javnom tužilasvu.

Poverenik Milan Marinović izjavio je danas da ne misli da državni organi krše zakon, ali da ga krše pojedinici. Kako kaže, službena lica ne postupaju sa dovoljno pažnje pri ovakvim slučajevima.

"Ne mogu da kažem da je neko dostavio podatke neovlašćenom licu, ali činjenice koje smo utvrdili ukazuju na to. Stoga smo i podigli krivičnu prijavu protiv NN lica nadležnom javnom tužilaštvu. Nema dokaza i ne želim da tvrdim da je iznošnje podataka bilo zlonamerno i da je to sve bilo u cilju sticanja koristi. Posebno, ne u cilju nanošenja štete", izjavio je Marinović.

Prema njegovim rečima, radi se neobazrivo i ne misli se o posledicama.

"Onaj koji je to uradio, trebalo bi da razmisli da li bi tako lako odao podatke u slučaju da je to bila njegova ćerka ili sestra", istakao je poverenik.

Utvrđeno je da se podaci sa saslušanja osumnjičenog Ninoslava Jovanovića i podaci iz zapisnika podudaraju, kako kaže, u dobroj meri, sa onim što su mediji objavili.

"Na tom saslušanju su prisustvovali, osim tužioca koji je vodio saslušanje, i predstavnici MUP-a i branilac po službenoj dužnosti. To su sve osobe koje su mogle dati informacije i dostaviti neovlašćenim licima", objasnio je Marinović.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.