KO JE UPUCANI BIVŠI VOĐA GROBARA? Ratovao sa Alkatrazom, ima 67 krivičnih, a ovo je treći put da su pokušali ubiju!
Foto: Starsport©

sve o njemu

KO JE UPUCANI BIVŠI VOĐA GROBARA? Ratovao sa Alkatrazom, ima 67 krivičnih, a ovo je treći put da su pokušali ubiju!

Osvedočeni kriminalac

Objavljeno: 25.01.2020. 20:52h
  • 101

Ispred zgrade u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu večeras je ranjen Nenad Alajbegović (39).

Alajbegović (39), zvani Alibeg, bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni" već je prethodno preživeo dve sačekuše na Novom Beogradu, 2010. i u junu prošle godine, kada je upucan u stomak.

Nenad je, inače, dugo bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", koja je bila godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom "Alkatraz". Policajci i stručnjaci iz oblasti bezbednosti su u više navrata isticali da u pozadini navijačkih sukoba nije samo prevlast na tribini, već kontrola narko-tržišta u Beogradu i ostalih kriminalnih poslova, u kojima su "obični" navijači, bliski vođama, praktično njihovi vojnici.

Nenadov brat Dejan je bio jedan od vođa navijača Partizana, i on je ubijen pre 15 godina.

Alajbegović je dobro poznat našoj policiji, te iza sebe ima 67 krivičnih prijava, a prema pojedinim podacima prvi put je privođen kad je imao samo 12 godina, dok još nije bio krivično odgovoran.

foto: MUP SRBIJE

Bio u popravnom domu kao maloletnik

Već sa 16 godina je prvi put osuđen kao maloletnik i poslat je u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu.

Nakon izlasak iz popravnog doma Alajbegović je više puta privođen. Pre deset godina, 2009. godine je sumnjičen i za ubistvo u Zemunu.

Već do 2011. godine u dosijeu je imao 68 krivičnih prijava i do tog perioda je ukupno tri puta osuđen na zatvorsku kaznu - zbog nanošenja teških telesnih povreda, posedovanja nelegalnog oružja, ali i zbog privrednog kriminala.

Hapšenje i u inostranstvu

Nakon što je odslužio te kratkotrajne kazne, za Nenada se čulo 2015. godine, kada je uhapšen u Banjaluci, gde se skrivao jer ga je beogradska policija tražila zbog razbojništva.

Prilikom hapšenja u Republici Srpskoj u stanu koji je koristio policija je pronašla više od 800 tableta ekstazija i manju količinu marihuane.

Sestra od tetke mu ubila brata

Dejan Alajbegović (30), Nenadov brat, ubijen je 29. aprila 2004. godine u kafiću na terasi bioskopa "Fontana" na Novom Beogradu. Dejana je ubila Aleksandra Vučetić, zvana Duda, sestra od tetke braće Alajbegović.

Duda je posle zločina pobegla, ali je ubrzo uhapšena zbog Dejanovog ubistva i osuđena na osam godina zatvora. Kaznu je nedavno odslužila.

Inače, tokom suđenja, ona se branila tvrdnjom da je Dejan maltretirao njenu majku i da je to razlog što je pucala u njega. Dejan je pre toga dva puta bio u zatvoru, zbog iznude i tuče.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media