ŽENA KOJA JE NOKAUTIRALA MILICAJKU može da bude i oslobođena, zna se TAČNO I KAKO
Prodavačica Sadija D. (37) osumnjičena je za napad na službeno lice, Foto: Printscreen

auu!

ŽENA KOJA JE NOKAUTIRALA MILICAJKU može da bude i oslobođena, zna se TAČNO I KAKO

Narednih dana Drugo tužilaštvo doneće odluku hoće li i na koji način sankcionisati osumnjičenu Sadiju D.

Objavljeno:

Prodavačica Sadija D. (37) osumnjičena je za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Međutim, još se ne zna da li će i na koji način biti sankcionisana.

Komunalna milicajka Alisa M. koju je nakon kraće rasprave i otimanja kofera nokautirala Sadija D. (37), ispitana je u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Narednih dana Drugo tužilaštvo doneće odluku hoće li i na koji način sankcionisati osumnjičenu Sadiju D. Prema informacijama koje posedujemo, njoj se krivičnom prijavom koju je protiv nje podnela beogradska policija stavlja na teret delo "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti".

Za ovo delo, izmenjenim Krivičnim zakonikom, predviđena je kazna od dve do 12 godina zatvora, mada s obzirom da su komunalnoj milicajki, kako su nam rekli u Urgentnom centru, utvrđene lakše telesne povrede, preti joj kazna od dve do osam godina.

Međutim, u članu 323 Krivičnog zakonika stoji i stavka da "učinilac ovog dela koji je bio izazvan nezakonitim ili grubim postupanjem službenog lica može se osloboditi od kazne".

Podsetimo, Sadija D. (37), koja je rekla i da joj ne smeta nadimak "Tajsonka", našla se u centru pažnje javnosti nakon što je posle kraće rasprave i otimanja kofera u kom je bila roba koju je prodavala van tezgi, nokautirala komunalnu milicajku Alisu M. pored pijace na Vidikovcu. Komunalna milicajka je završila u bolnici, a prodavačica je uhapšena zbog napada na službeno lice. Posle dva dana provedena u pritvoru i posle saslušanja kod tužioca ona je za naš list kazala "da nije kriva i da je komunalna milicajka prva nasrnula na nju".

- Čim sam videla miliciju, krenula sam da kupim stvari, međutim milicajka je mene jurila. Sa mnom je bio sin od 16 godina, a on je bolestan i ne sme da doživi stres. Pre godinu i po dana pao je sa trećeg sprata, imalo je prelom lobanje i nagnječenje mozga, četiri dana je bio u komi, ostao je živ zahvaljujući doktorima i bogu, i on ne sme da se nervira. Nisam želela problem, htela sam da se pomerim, ali eto, desilo se. Komunalni milicajci su nas vređali, a ona me je udarila pred bolesnim sinom. Morala sam da se odbranim, jurila me je, čupala, šutirala, vukla, sve je to dete gledalo. Pao mi je mrak na oči! Lupila sam je, nisam mogla više da trpim. Uplašila sam se i pobegla u ćošak i tu sam izgubila svest. Kad sam došla sebi, videla sam lisice na rukama – ispričala je Sadija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.