UŽIVO, TREĆI DAN POTRAGE ZA MONSTRUMOM: Ekipa Espresa na terenu sa ŽANDARMERIJOM! (UŽIVO)
Potraga za Jovanovićem se nastavlja i danas, Foto: Foto: Filip Plavcic/ printscreen

ne zaustavljaju se

UŽIVO, TREĆI DAN POTRAGE ZA MONSTRUMOM: Ekipa Espresa na terenu sa ŽANDARMERIJOM! (UŽIVO)

Veruje se da je devojčica živa

Objavljeno: 11:36h

Potraga za Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao Malčanski berberin, za koga se sumnja da je oteo i da svuda sa sobom vodi dvanaestogodišnju devojčicu Moniku Karamanović.

Espreso.co.rs nalazi se na licu mesta, a kako javlja naš reporter sa terena postojećoj ekipi pridružiće se pojačanje sa još 600 lovaca.

U planu je pretraga istih onih sela koja su pretraživana juče, a za koje se sumnja da je u njima "Berberin" sa devojčicom - Orešec, Glogovac, Podvis, Vasilj.

foto: Filip Plavčić

Uključene su termovizijske kamere, dronovi i helikopteri, a pored Žandarmerije tu je i granična policija.

Veruje se da je devojčica živa.

Sva dešavanja sa terena možete da pratite u našem lajv blogu:

9.40

Kako saznaje naš reporter, tokom noći termovizijska kamera zabeležila je nešto, no kasnije se ispostavilo da je ipak kretanje životinje bilo u pitanju.

9.32

Potraga za Monikom i "Berberinom" se nastavlja.

foto: Filip Plavčić

08.40

U potragu za Monikom uključeno je sve ljudstvo i sva tehnika koju MUP ima. Policiji su se javljali i brojni meštani nudeći svaku pomoć - ličnu, u vozilima uz reči "Mi smo tu ako zatreba".

8.00

Potraga na teškom terenu trajala je i noćas čitavu noć. U njoj je pored brojnog ljudstva korišćena i najsavremenija tehnika poput dronova i vozila sa termokamerama koje mogu da detektuju živa bića na izuzetnoj udaljenosti.

Ponovo je prečešljana okolina sela Orešac u kojem je osumnjičeni silovatelj iz Malče koristio kuću koja pripada jednoj njegovoj rođaci, a u kojoj su pronađeni tragovi koji ukazuju na to da je tu boravio sa otetom devojčicom Monikom.

foto: Filip Plavčić

07.40

Potraga koja je trajala celu noć vršena je dronovima i termo-kamerama a nijedan trag nije bio prepušten slučaju. Prvi put su se tragači obradovali kad je detektovan trag kamerom ali i razočarali kad je ustanovljeno da je reč o termalnom izvoru. I drugi put je sreća bila kratkog daha jer je kamera detektovala nekoliko toplotu životinja koje su se krile po okolnom žbunju. Doslovno, čitava Srbija je na nogama zbog potrage za Monikom.

Devojčicina majka u jako je lošem stanju, pod sedativima je, a osećaj joj govori da se devojčica nalazi na nekom drugom mestu.

Podsetimo, naši reporter od juče zajedno sa policijom i žandarmerijom obilaze sela oko Knjaževca.

Potraga Ninoslavom Jovanovićem i Monikom trajala je celu noć, kao i prethodna dva dana.

Mala Monika je nestala u petak, policija je odmah krenula u potragu za njom, a u toku srede postalo je jasno da ju je, po svemu sudeći, oteo Ninoslav Jovanović, osuđivani pedofil koji svoje maloletne žrtve šiša makazama.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za televiziju Prva da MUP neće stati i da, kako je naveo, nijedan čovek neće spavati dok se Monika ne pronađe.

foto: Filip Plavčić

- Očekujem da ovi napori daju rezultat. Svi očekujemo dobru vest. Nadamo se da ćemo moći da je saopštimo građanima uskoro. MUP neće stati, neće spavati nijedan čovek dok se Monika ne pronađe - poručio je Stefanović.

On je zahvalio i lovačkim udruženjima i drugim ljudima koji su se uključili u potragu.

Jovanović je prvi put za silovanje devojke i devojčice 1996. godine osuđen na deset godina robije i pušten uslovno posle 9 godina, da bi odmah počinio novo krivično delo.

Oteo je i silovao devojčicu od 12 godina, zatim je oteo još jednu devojčicu, koja je uspela da pobegne.

Tada je osuđen na 15 godina, ali mu je sud smanjio kaznu na 12 godina.

Izašao je iz zatvora u januaru prošle godine, nakon čega je preko Fejsbuka uznemiravao žene, a pisao je i na stranici za otkup kose, zbog čega je uhapšen u oktobru prošle godine i u zatvoru proveo pet meseci.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.