SRBIN SPREČIO MASAKR U BEČU: Iz zatvora dojavio policiji da se sprema TERORISTIČKI NAPAD DŽIHADISTA!
Foto: Shutterstock

heroj

SRBIN SPREČIO MASAKR U BEČU: Iz zatvora dojavio policiji da se sprema TERORISTIČKI NAPAD DŽIHADISTA!

Policija na osnovu njegovih informacija ušla u trag pristalicama Islamske države

Objavljeno:

Jedan državljanin Srbije razotkrio je i osujetio planove za izvođenje terorističkih napada u Beču, piše danas bečki dnevnik "Esterajh".

List navodi da je policija na osnovu anonimnog poziva ušla u trag dvojici Čečena koji su navodno nameravali da izvrše teroristički napada na bečku Božićnu pijacu "Kristkindelmarkt" i centralni trg Štefansplac i dodaje da je centralna ličnost u toj akciji srpski državljanin, zatvorenik u Hirtenbergu.

Kako se navodi, policija je, na osnovu dobijenih informacija, sprovela akcije prisluškivanja telefona i praćenja osumnjičenih, a prikupljeni podaci su očvrstili sumnju.

Najpre su uhapšena dvojica Čečena, od kojih je jedan sportista koji se bavi borilačkim veštinama, a potom se ušlo u trag još jednom njihovom sunarodniku koji se nalazi u zatvoru zbog podrške Islamskoj državi, odnosno zbog terorističkog udruživanja.

Prema pisanju bečkog dnevnika, srpski državljanin je u dojavi ukazao na Čečena koji je u zatvoru, navodeći da je i nakon presude ostao privržen ideologiji Islamske države.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.