NA MILOŠA JE ON ISPALIO KIŠU METAKA! Sada mu je određen pritvor, ZNA SE KOLIKO BI MOGAO DA ROBIJA
Sada mu je određen pritvor, Foto: Instagram

teško ubistvo

NA MILOŠA JE ON ISPALIO KIŠU METAKA! Sada mu je određen pritvor, ZNA SE KOLIKO BI MOGAO DA ROBIJA

Na Radojkovića je, kako se pisalo, ispaljeno deset hitaca

Objavljeno:

Doneta je naredba o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, kada je 20. novembra oko 17 časova hicima iz vatrenog oružja usmrtio Miloša Radojkovića (25) iz Tešice.

Predloženo je određivanje pritvora zbog okolnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke, ponoviti krivično delo, kao i što je za navedeno krivično delo zaprećena kazna zatvora preko 10 godina usled njegovog izvršenja došlo je do uznemirenja javnosti-kažu u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Na Radojkovića je, kako se pisalo, ispaljeno deset hitaca, međutim, šta je motiv ubistva, zasad nije zvanično potvrđeno, a policija i dalje utvrđuje detalje i radi na rasvetljavanju slučaja. Najveća sumnja zasad je pala na Darka M. kome je krajem juna zapaljen automobile “mercedes”, a osumnjičeni za paljenje bio je ubijeni Miloš Radojković. Pred Osnovnim javnim tužilaštvom protiv njega se vodio se postupak zbog izazivanja opšte opasnosti, a uhapšen je pošto je na kanti sa benzinom koja je ostavljena pored olupine, pronađen njegov DNK.

Motiv za njegovo ubistvo navodno je osveta zbog paljevine "mercedesa" jer je Radojković odbio da nadoknadi štetu za uništeni auto. Da je Darko M. počinilac, posumnjalo se isti večeri kada se ubistvo dogodilo, te je, kako saznajemo, on tada i ispitan, ali je negirao krivicu. Međutim, kada mu je ponuđeno poligrafsko ispitivanje, on ga je odbio i tako izazvao sumnju,

- Tragovi pronađeni na mestu krvavog obračuna to su i potvrdili. Radojković je pogođen sa više od deset metaka u noge i leđa dok je pokušavao da mu pobegne. Pronađene su čaure metaka ispaljenih iz pištolja kalibra 9 milimetara i one su doprinele da se identifikuje napadač – kažu naši izvori.

Međutim, policija i dalje intenzivno radi na rasvetljavanju ovog događaja jer postoji sumnja da je Darko imao saučesnika.

- Ne isključuje se mogućnost da mu je neko signalizirao da je Miloš došao kući. Takođe, kod ovakvih napada uobičajeno je da "pucač" ima vozača koji ga čeka blizu mesta zločina. Trenutno nastojimo da utvrdimo da li je i ko još sa njim učestvovao u zločinu i očekujemo forenzičke rezulate koji bi potvrdili ko je pucao na Radojkovića. U ovom slučaju imamo tezu da su zamenjene žrtve. Naime, Radojković je početkom godine upalio putnički automobil osumnjičenom D.M. dok je bio parkiran na Sinđelićevom trgu u centru Niša.Vatra je tada zahvatila još jedno vozilo i znatno ga oštetila.Tada je D.M. na neki način bio žrtva. Sada u zamenjenim ulogama žrtva je Radojković. Inspektori su uspeli za manje od 48 sati da pronađu osumnjičenog za učešće u ubistvu zahvaljujući operativnom radu. Dok nam je osumnjičeni u pritvoru do 48 sati, nastojimo da obezbedimo neoborive dokaze i eventulano još učesnika u ubistvu, ako ih je bilo - kaže izvor iz istrage.

Dodaje i da Miloš nije bio u zavadi sa Darkom pre paljevine vozila, pa se pretpostavlja da je odradio posao za nekog drugog ko je sa njim imao neraščišćene račune. Darku je inače vozilo zapaljeno na dan kada se ženio.

Novinar našeg lista je, podsetimo, razgovarao sa Darkom toga dana, ali je on tada rekao da nema ideju ko bi mogao da tako nešto uradi i zbog čega. Međutim, na njegovoj adresi, na kojoj živi sa suprugom, inače poznatom niškom rukometašicom i detetom, nismo zatekli nikog.

U Višem javnom tužilaštvu u Nišu u subotu nam je rečeno da očekuju da uhapšeni D.M. bude saslušan u narednih 48 sati.

MILOŠ SAHRANjEN U SUBOTU

Ubijeni Miloš Radojković sahranjen je u subotu na groblju u Tešici. Njegov otac kratko je za “Novosti” prokomentarisao da zna da je neko priveden, ali da ne veruje da je to ubica, nakon čega se zahvalio na pozivu, jer je pripremao sahranu svom detetu.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.