NJEGOV MAGARAC JE UBIJEN S DVA, A PONI S JEDNIM METKOM! Petar 3 dana nije mogao da DOĐE SEBI KAD IH JE VIDEO MRTVE
Rašeta je očajan zbog gubitka ljubimaca, Foto: 98.7 FM

potresne reči

NJEGOV MAGARAC JE UBIJEN S DVA, A PONI S JEDNIM METKOM! Petar 3 dana nije mogao da DOĐE SEBI KAD IH JE VIDEO MRTVE

Dok priča, ovaj čovek postavlja hiljadu i jedno pitanje, jer ne može da pronikne u to ko bi mogao ovako nešto da uradi

Objavljeno:
Jovana Korica

- Taj magarac Julije i taj poni Zlatko dve su, od tri omiljene životinje, deci iz svih vrtića koje dolaze na moj salaš. Sada je ostao živ samo vučjak. Magarac je od rođenja bio kod mene, a poni petnaest godina. Tri dana nisam mogao da dođem do sebe, nakon što sam ih pronašao mrtve.

Ovako za Espreso. rs započinje svoju ispovest Rašeta, vlasnik Malog Petrovog Salaša u Apatinu u kome su u toku noći ubijene dve životinje.

Nepoznati počinilac je 3. novembra u večernjim satima prišao ogradi u kome su boravile životinje, i vatrenim oružjem ubio ponija i magarca.

1 / 3 Foto: 98.7 FM

Petar Rašeta sutradan ujutro zatekao je potresnu sliku. Njegove ljubimce, ljubimce njegove dece, unučića i sve dece u okolini neko je ustrelio i ostavio da iskrvare na smrt.

Petar Rašeta, vlasnik salaša
Petar Rašeta, vlasnik salaša foto: 98.7 FM

- Imam nadzorne kamere na salašu. Do pola osam mogao sam da ih vidim i bili su živi. Ne znam šta se posle dogodilo - kaže ogorčeni Petar.

Dodaje kako su njegova deca, unučići, ali i deca iz okolnih vrtića neprestano dolazila na salaš, te kako su im upravo dve ubijene životinje bile omiljene. Mnoge generacije odrastale su uz njih. Nikada nisu bile zatvorene u kaveze, priča Rašeta, pa su deca imala direktan kontakt sa životinjama.

Na pitanje o tome ko je mogao da uradi ovakvo nešto ovaj nesrećni čovek tvrdi kako ne zna, kako ne želi i ne voli bilo koga da optužuje, te kako je policiji rekao i da ga ne zanima.

- Rekao sam im da me ne zanima ko je počinilac i da mi je najbitnije da tom čoveku pomognu. Jer, neko ko je mogao tako nešto da uradi je neko ko ima problem. Treba mu pomoć, neka mu pomognu, neka ga pošalju u bolnicu - priča potreseno Rašeta.

Dodaje i da je to osoba koja je opasna i za ljude, jer je mogla ovo da učini nedužnim životinjama.

1 / 6 Foto: 98.7 FM

- Životinje ni krive ni dužne postale su žrtve bolesnika kojeg treba pronaći i pomoći mu, jer očigledno nije sposoban da se sam izbori sa problemom. Ko nam garantuje da ova osoba nije spremna i na mnogo gore stvari? - iskren je Petar.

Dok priča, ovaj čovek postavlja hiljadu i jedno pitanje, jer ne može da pronikne u to ko bi mogao ovako nešto da uradi.

- Kako da nazovem tog čoveka? Prići ogradi, pozvati životinje, a možda su i same došle, i nemilosrdno ih ubiti. Da li se ovo stvarno dešava u današnjim vremenima? Moje životinje, a imam sve domaće životinje koje postoje, uvek su mogle slobodno da se kreću. Znale su da nastradaju odlaskom u šumu. Ali, uvek sam govorio da lovac mora moći da razlikuje npr. domaću od divlje svinje. Napravio sam ovaj salaš kako bismo se vratili prirodi i starim porodičnim vrednostima, jer smo se udaljili od toga i eto sada šta se desi - iskren je ovaj čovek.

U razgovoru, za Espreso.co.rs, kaže kako je inženjer po zanimanju i kako životinje nisu njegov posao ni specijalnost. Ali, kako je ovo želeo da ima kako bi svoju decu vaspitavao u skladu sa prirodom i omogućio im da dođu neposredno u kontakt sa životinjama, a onda i svoj ostaloj deci.

Planira da nabavi novog ponija i magarca, nakon što je ostao bez svojih ljubimaca...

I zaista, ko bi mogao da stoji iza ovakvog dela? Teško je poverovati da se radi o slučajnosti, zar ne?! Naročito zato što je magarac Julije prema Petrovim rečima ubijen sa najmanje dva metka, a poni Zlatko sa jednim.

Mali Petrov Salaš, nevino je mesto, mesto na kome deca iz Apatina i okoline dolaze na upoznavanje sa svim domaćim životinjama. Na njemu životinje nisu zatvorene u kavezima kao u zoološkim vrtovima i u tome je njegova specifičnost. Baš po tome je poseban!

Da su poni i magarac uživali najviše simpatija posetitelja govori i knjiga utisaka.

1 / 3 Foto: 98.7 FM

Kako li će deca reagovati kada saznaju za ovaj nemio događaj i kada shvate da Julije i Zlatko više nikada neće biti delom njihovih života?

Da će biti teško govori sama činjenica da su Petrova deca shrvana njihovom smrću. Na pitanje kako su oni odreagovali kada su saznali da njihovih miljenika više nema, ovaj čovek kaže "Nemojte da vam pričam. Moja deca su odrastala uz njih, a tek moji unuci. Šta da vam kažem".

Tuga...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.