SNIMAK UBISTVA VOĐE GROBARA OTKRIVA NOVI TRAG: Kića Marković je poznavao svog ubicu?!
Trenutak ubistva Markovića je snimljen na bezbednosnim kamerama, Foto: Printscreen/Twitter

Istraga traje

SNIMAK UBISTVA VOĐE GROBARA OTKRIVA NOVI TRAG: Kića Marković je poznavao svog ubicu?!

Policija istražuje i taj detalj, ali i da li je ubijenom vođi Grobara prećeno

Objavljeno:

Policija ispituje da li je Ljubomir Marković Kića poznavao svog napadača i da li mu je pre likvidacije prećeno, budući da je sa sobom nosio pištolj.

"Blic" je došao do snimka jedne od sigurnosnih kamera na kojem se vidi trenutak likvidacije vođe navijača "Alkatraza". Na snimku se vidi kako grupa muškaraca, među kojima je i Marković, stoji na ulici i da im u jednom trenutku s leđa prilazi muškarac u kaputu sa kapuljačom na glavi. Ugledavši ili njega ili oružje u njegovoj ruci, Marković, koji je stajao između dvojice muškarca, počeo je da beži preko ulice, a napadač se na ljude nije obazirao, već je zapucao u njegovom pravcu.

On je Markovića pogodio sa četiri hica u telo kada je on, svega nekoliko metara dalje, pao na zemlju. Tu ga je napadač overio sa dva hica u glavu, nakon čega je pobegao sa lica mesta.

Sudeći po snimku egzekucije izgleda da je Kića poznavao svog napadača. U trenutku kada mu je prišao s leđa i kada se navijač okrenuo i pogledao u lice muškarcu koji je stajao iza njega odmah je shvatio šta ga čeka i dao se u beg preko ulice. Međutim, nije uspeo da umakne napadaču koji je iz blizine počeo da ga rešeta neobazirući se na brojne svedoke.

Na snimku likvidacije još jedan neobičan detalj upada u oči, a to je da ubica nije, kako to obično bude, bio obučen u crno, već je na sebi imao svetlu, dugu jaknu i navučenu kapuljaču preko

Osim ove kamere, veruje se da je još oko njih 15 snimilo trenutak likvidacije. Svedoci su napadača opisali kao mlađeg muškarca i ispričali da se zatim uputio ka Ustaničkoj ulici u crnom automobilu marke BMW X5 šabačkih registarskih oznaka, za kojim se takođe traga. Sudeći po snimku, svedoka je bilo pet, a ubistvo je čula i radnica benzinske pumpe.

Nezvanično, ispituju se i navodi jednog od svedoka koji je rekao da je čuo zvižduk pre pucnjave, po čemu se ne isključuje mogućnost da je egzekutor imao saučesnika. Ispituju se i Markovićevi bliski ljudi koji bi mogli na odgovore na pitanja da li je Marković pričao da je dobijao pretnje, kao i da li je zbog toga kobne večeri sa sobom nosio pištolj, koji nije stigao da upotrebi. Da li mu je prećeno telefonskim putem, biće utvrđivano veštačenjem njegovog mobilnog telefona.

Kako je "Blic" već pisao, Marković je, nezadovoljan stanjem na južnoj tribini, prošle nedelje saopštio ostalim vođama da će svoju grupu skloniti sa juga ako se "ne dovedu u red". Marković je navodno nameravao da formira novu navijačku grupu i krenuo je u realizaciju tog plana. O tome se dogovarao sa Goran Klještanom, zvanim Boske, vođom navijačke grupe "Šedouz".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.