UBISTVO VOĐE ALKATRAZA IMA TRI SCENARIJA! Detalji ipak OTKRILI šta se ZAISTA DESILO!
Ljubomir Marković Kića, Foto: Facebook

otkriveno?

UBISTVO VOĐE ALKATRAZA IMA TRI SCENARIJA! Detalji ipak OTKRILI šta se ZAISTA DESILO!

Marković je kobne večeri bio u balonu u kom je igrao fudbal

Objavljeno:

Tri dana nakon što je u Beogradu brutalno ubijen Ljubomir Marković Kića, naveden kao jedan od vođa Partizanove navijačke glupe "Alkatraz", o motivima likvidacije kruži nekoliko scenarija. Prema saznanjima "Blica", Marković je ubijen zbog stvaranja nove navijačke grupe na "jugu". Međutim, mogu se čuti i teorije da je posredi lični sukob, ali i da je njegovo ubistvo povezano sa daleko većim kriminalnim organizacijama nego što su to navijačke grupe.

Marković je kobne večeri bio u balonu u kom je igrao fudbal, a ubica ga je čekao ispred sportskog kompleksa u Ulici Grčića Milenka. Kada Marković izašao napolje, gotovo neprimetno, s leđa, prišao mu je muškarac sa kapuljačom na glavi i počeo da puca.

Marković je video pištolj i u sekundi shvatio šta se dešava... Potrčao je preko ulice ka obližnjoj pumpi, verovatno misleći da će napadač odustati zbog velikog broja nadzornih kamera i svedoka. Međutim, ispostavilo se da nije bio u pravu. Nakon što je više puta pogođen pao je na zemlju pored puta i dok su preko puta ulice stajali brojni svedoci, ubica je drsko prišao, sagao se i ispalio mu još dva hica u glavu kako bi ga "overio".

Nepoznati egzekutor nakon toga pobegao je u automobil BMW X5 šabačkih registarskih oznaka i odvezao se u pravcu Ustaničke ulice, verovatno ka izlazu iz grada. Iako je odmah pokrenuta akcija "Vihor", napadač nije pronađen.

Stvaranje nove navijačke grupe

Prema saznanjima našeg lista, Marković je planirao da oformi novu navijačku grupu sa nedavno preminulim Goranom Klještanom Bosketom, koji je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, izdahnuo tokom treninga u teretani.

Prethodno je zajedno sa Đorđem Prelićem i Aleksandrom Vavićem vodio ozloglašenu vandalsku grupu "Alkatraz", čiji su pojedini članovi bili osuđeni za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine. Među osuđenima bio je u Marković.

Ono što bi moglo razljutiti druge navijače sa tribine jeste činjenica da je Marković u redove svoje nove grupe želeo da regrutuje osobe koje su već članovi pojedinih frakcija.

foto: Politika/Printscreen

- Prestiž na stadionima nosi sa sobom velike privilegije. Tu se "muljaju" razni poslovi, od obezbeđenja do ostalih poslova, koji su sa druge strane zakona. Tokom vikenda ispitano je dosta Kićinih drugara i prijatelja, od onih koji su sa njim igrali mali fudbal te kobne večeri do onih iz suprotstavljenih frakcija - rekao je izvor blizak istrazi.

Kriminalne grupe rukovode navijačkim frakcijama

Međutim, da se iza Markovićevog ubistva krije nešto više od osnivanja navijačke grupe, govori podatak da su u poslove na tribini mnogo veće kriminalne grupe odavno umešale prste. Tako je, kako su preneli beogradski mediji, na tribini viđen i Filip Korać, desna ruke Luke Bojovića, koji predvodi "zemunski" klan i koji je isprepletan i u dobrim odnosima sa "škaljarskim" klanom.

Više puta je pominjano da je upravo Korać odgovoran za nerede 2017. koje je na 156. večitom derbiju izazvala grupa navijača dovedenih iz Hrvatske.

Kada je pre tri godine, u Bačvanskoj ulici, ubijen Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, spekulisalo se da je nalogodavac ubistva bio "škaljarski" klan. S tim u vezi, kako su preneli beogradski mediji, jedan krak policijske istrage vodi i do nedavnog pokušaja ubistva i likvidacije u Amsterdamu, kada je nepoznati pucač otvorio vatru na Jovana Đurovića, brata Luke Đurovića, koji je bio desna ruka Luke Bojovića i prvi čovek jednog od najjačih klanova u Crnoj Gori.

Ubistvo i ranjavanje u Amsterdamu

Tada je nepoznati egzekutor zapucao na Jovana Đurovića, ali se Goran Savić, vlasnik picerije u kojoj su sedeli, telom isprečio i tako svoj život žrtvovao za Đurovićev.

Lični sukob

Kao treći scenario, koji se krije iza brutalnog ubistva, navodi se mogućnost da se Marković nekome zamerio na ličnom nivou, a činjenica da je egzekutor tačno znao kretanje i navike Markovića govori u prilog tome da je ubijeni u svojim redovima imao "krticu" koja je dojavljivala svaki njegov pokret.

Tako se kobne večeri na licu mesta, samo nekoliko trenutaka pre nego što je zapucano na Markovića, mogla čuti pištaljka specifičnog zvuka koja je označavala da je žrtva napustila sportski kompleks i krenula ka svom automobilu parkiranom u neposrednoj blizini.

Budući da je Marković kod sebe imao pištolj, takozvani tetejac, nije isključeno i da je znao da opasnost vreba, te da je oružje nosio sa sobom čak i na fudbal. On, sudeći po snimku likvidacije, svoje oružje nije ni stigao da izvadi i da pokuša da se odbrani od egzekutora.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.