IZA ZLOČINA SE KRIJU OTAC I SIN! Isplaniralo UBISTVO zbog KUĆE, a detalji će vas ZGROZITI!
Policija, Foto: printskrin/TV Pink

JEZIVO

IZA ZLOČINA SE KRIJU OTAC I SIN! Isplaniralo UBISTVO zbog KUĆE, a detalji će vas ZGROZITI!

Naime, porodica Stanojević je za 10.000 evra od Ružice kupila kuću

Objavljeno: 20:11h

Sva trojica osumnjičenih za teško ubistvo, odnosno saizvršilaštvo u teškom ubistvu Ružice Marije Kovač (78), priznala su zločin, a Više tužilaštvo u Požarevcu predložilo je da im se sud odredi pritvor do 30 dana.

Aleksandar Đorđević (22) iz Požarevca, osumnjičen je da je udario autom staricu dok je vozila bicikl, dok se Danijel Stanojević (21) i njegov otac Saša (47), takođe iz Požarevca, terete da su ga nagovorili na to jer su sa Ružicom Marijom Kovač bili u sporu oko kuće.

Naime, porodica Stanojević je za 10.000 evra od Ružice kupila kuću, s tim da je starica mogla da je koristi do kraja života.

foto: Printscreen/facebook

Oni su u dvorištu kuće napravili objkat u koji su se uselili 15-tak dana pre njenog ubistva, i prema dogovoru mogli su da koriste kuhinju i kupatilo u kući. Međutim, Ružica se iz nekog razloga predomislila i nije im dala da ulaze u kuću, pa su otac i sin, kako se sumnja, odlučili da je ubiju i prisvoje imovinu.

U ostvarenju plana trebalo je da im pomogne Danijelov drug Aleksandar. Naime, kako je utvrđeno u istrazi, Saša i Danijel su početkom oktobra kupili staru “zastavu 101” na koju su stavili ukardene tablice. Automobil su dali Đorđeviću, koji je 14. oktobra, oko 17 sati u Dunavskoj ulici, sačekao staricu koja je vozila bicikl i udario je.

Ružica Marija Kovač je pala sa bicikle i zadobila teške povrede. Prevezena je u požarevačku bolnicu, odakle je, zbog tepkih povreda, prebačena u Beograd, gde je dan kasnije preminula.

Odmah posle zločina, Đorđević je pobegao u Mihajlovac kod Smedereva gde je zapalio “zastavu 101”. Policija je odmah udesa, u momentu kada se još nije znalo da je starica žrtva zločina, već se sumnjalo da je joj je povrede naneo nesavesni vozač, pregledala sve snimke video-nadzora duž puta kojim se kretao Đorđević.

foto: Printscreen/facebook

“Nesavesni vozač” je uhapšen dan posle smrti Ružice Marije Kovač, a na saslušanju se “otvorio” i tada je otkriveno da je smrt starice bila planirana i naručena. Ubrzo su uhapšeni i otac i sin Stanojević, koji su potvrdili njegovu priču, uz izgovor da starica nije poštovala njihov dogovor, te da je pokušala da ih prevari za imovinu.

Supruga uhapšenog: Obilazili smo je u bolnici

Supruga uhapšenog Saše, koju su reporteri "Novosti" zatekli ispred sporne kuće, kaže da su je oni kupili za 10.000 evra od pokojnice, uz dogovor da Ružica može doživotno da boravi u njoj.

- Nismo se svađali s njom, moj muž i sin nemaju veze sa njenom pogibijom. Čak smo muž i ja išli za Beograd da je obiđemo, ali je preminula i tamo će biti sahranjena - tvrdi Verica S. (40).

Kako kažu komšije, ubijena Ružica bila je penzionerka i u Požarevac se doselila iz okoline Novog Sada i kupila kuću. Kažu da je imala dva supruga, i obojica su preminula, a preminuo joj je i sin.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.