UPUCANI MARTINOVIĆ POVEZAN SA SRPSKIM KRIMINALCIMA: Znao je sve koji su utočište tražili u Južnoafričkoj republici
Ilustracija, Foto: Đirđe Jovanović/Arhivska fotografija/Privatna arhiva/Printscreen/Facebook

svisu povezani

UPUCANI MARTINOVIĆ POVEZAN SA SRPSKIM KRIMINALCIMA: Znao je sve koji su utočište tražili u Južnoafričkoj republici

Vest da je 71-godišnji Srbin teško ranjen u svojoj radnji u Johanesburgu gde duže vreme živi i radi, uzburkala je srpsku javnost

Objavljeno:

Srbin Ilija Martinović (71) koji je teško ranjen u pljački svoje auto-limarske radnje u Johanesburgu povezuje se sa više osoba iz južnoafričkog podzemlja poreklom iz Srbije, uprkos tome što se, prema dosadašnjim informacijama, nije bavio kriminalom.

Vest da je 71-godišnji Srbin teško ranjen u svojoj radnji u Johanesburgu gde duže vreme živi i radi, uzburkala je srpsku javnost. Razlog tome verovatno leži u činjenici da je Južna Afrika postala leglo odbeglih srpskih kriminalaca, koji se često nalaze u centru vatrenih obračuna, najčešće kao žrtve.

foto: Printscreen/Facebook

Iako su južnoafrički mediji poput portala "News24" ovu informaciju preneli kao vest, ne povezujući je sa srpskim podzemljem na najvećem kontinentu, ovdašnjoj javnosti je za oko zapao detalj da je Martinović poznavao sve srpske kriminalce koji su proteklih godina bežali iz Srbije i svoje utočište pronalazili u Johanesburgu.

Tako je ime Ilije Martinovića odmah dovedeno u vezu sa ubistvom Darka Kulića u Johanesburgu jula prošle godine. Kulića su maskirani napadači izrešetali dok je bio u svom automobilu sa suprugom i - ranjenim Ilijom Martinović, koji je samo srećom preživeo tadašnji napad.

Darko Kulić
Darko Kulić foto: Privatna arhiva

Izrešetani Kulić inače naveden je kao naručilac ubistva Gorgija Gorga Darmanovića u Beogradu, koji je radio kao obaveštajac za Južnoafričku Republiku. Darmanović je takođe i državljanin Crne Gore, a navodno je u Beograd došao kako bi izbegao zatvor koji ga je čekao u Africi.

foto: Kurir

Nakon toga, mediji u Južnoj Africi povezali su ova dva ubistva sa likvidacijom Milana Mikija Đuričića, koji je osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Đuričić je ubijen samo dva meseca pre Kulića.

Milan Đuričić Miki
Milan Đuričić Miki foto: Đorđe Jovanović/arhivska fotografija

Da je Martinović povezan sa Srbima u južnoafričkom podzemlju naveo je i izvor blizak ovom slučaju koji tvrdi da Martinović, iako se nije bavio kriminalom, sve srpske kriminalce poznavao i pomagao im po dolasku u Afriku.

Iako su zasad nepoznati napadači iz Martinovićevog auto-servisa odneli i određenu količinu novca, ne isključuje se mogućnost da se iza pucnjave kriju poslovi koje je Martinović imao sa ovim Srbima. Takođe, spekuliše se i da su nepoznati napadači želeli da likvidiraju Martinovića jer je bio svedok Kulićevog ubistva.

Podsećanja radi, pucnjava u kojoj je Martinović ranjen dogodila se prošle nedelje, a dvojica napadača su najpre vezali njegovg zeta, zatim ispalili metak u Martinovića, uzeli novac i pobegli.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.