DUŠKO JE IŠAO U VOJSKU SA UBICOM IZ JABUKOVCA: Uvek je tražio da ga slikamo s oružjem, VEŽBALI SMO GAĐANJA ZAJEDNO
Davor Pernić, Foto: Printscreen

DETALJI

DUŠKO JE IŠAO U VOJSKU SA UBICOM IZ JABUKOVCA: Uvek je tražio da ga slikamo s oružjem, VEŽBALI SMO GAĐANJA ZAJEDNO

Upravo se sumnja da je Davor iz "škorpiona" i iz poluautomatske malokalibarske puške sa prigušivačem počinio četvorostruko ubistvo na imanju Raje Kazimirovića

Objavljeno:

"Davor je mnogo voleo oružje. U vojsci je tražio da ga slikamo sa njegovim oružjem i s oružjem drugih vojnika, a najviše ga je privlačio 'škorpion'..."

Nakon objavljivanja ko je osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu, redakciji "Blica" javio se Duško Ivković, koji je sa Davorom Pernićem išao u vojsku pre 15 godina kao deo 211. oklopne brigade. On je za naš list rekao da je Davora upoznao 2004. godine, kada je prebačen u njihovu jedinicu u Nišu.

- Davor je došao krajem 2004. kod nas kao specijalac-izviđač. Bio je toliko ćutljiv da se reč nije mogla izvući iz njega, povučen. Bio je pomalo i plašljiv, poslušan i disciplinovan vojnik. Imao je dva drugara Vlaha s kojima je pričao na vlaškom jeziku. Što se tiče oružja, voleo je vojnu opremu i oružje i sa svakim se slikao. Ali on nije bio agresivan i nikada ne bih rekao da je bio u stanju da nešto tako uradi - kaže Ivković i dodaje da je fotografiju Davora sa minobacačem koju on ima na svom Fejsbuku, a koja se pojavila i u medijima on napravio.

foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, većina Davorovih fotografija nastala je u bazi iznad Bujanovca i Velikog Trnovca, kao i u kasarni u Nišu, gde se fotografisao i sa oružjem drugih vojnika. Međutim, neke od fotografija nisu nastale u vojsci, iako je on obučen u vojničku uniformu.

- Neke slike nisu iz vojske i to mi je bilo čudno. Ima sliku sa šeširom u uniformi koja nije iz vojske. Pretpostavljam da je on negde nabavljao opremu ili se i privatno oblačio tako - dodaje Ivković.

On kaže da su ih kao specijalnu jedinicu učili tihe likvidacije, borilačke veštine i rukovanje raznim oružjem.

- Imali smo gađanja iz "škorpiona", pištolja, kalašnjikova. Sve oružje koje su mu pronašli smo mi koristili u vojsci. Davor se najviše oduševljavao "škorpionom" - kaže naš sagovornik.

Upravo se sumnja da je Davor iz "škorpiona" i iz poluautomatske malokalibarske puške sa prigušivačem počinio četvorostruko ubistvo na imanju Raje Kazimirovića. Osim tog oružja, policija je na salašu njegovog oca Slaviše pronašla i zakopane još dve malokalibarske puške, jednu poluautomatsku i jednu gasnu pušku, kao i veću količinu municije.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.