OVO SE KRIJE IZA FILMSKE OTMICE SRPKINJE U TORINU: Prevarila je Nemca NA FORU i dala mu falsifikovanih 50.000 evra
Policija, Foto: Printscreen

prevara!

OVO SE KRIJE IZA FILMSKE OTMICE SRPKINJE U TORINU: Prevarila je Nemca NA FORU i dala mu falsifikovanih 50.000 evra

Srpkinja je trebalo da mu zameni novac, ali mu je umesto pravih novčanica, dala 50.000 falsifikovanih evra

Objavljeno:

Iza otmice srpske državljanke u centru Torina, prema do sada poznatim informacijama, krije se takozvana "rip dil" novčana prevara, kojom je Srpkinja ranije navodno nasamarila jednog od kidnapera. Iza rešetaka su, nakon filmske scene, završila tri Nemca i jedan Austrijanac.

U junu ove godine u Milanu, nemački državljanin koji je juče uhapšen kao jedan od otmičara Srpkinje, sastao se sa Srpkinjom kako bi izvršio novčanu transakciju. Međutim, potpuno nesvestan, postao je žrtva njenog paklenog plana.

Naime, Srpkinja je trebalo da mu zameni novac, ali mu je umesto pravih novčanica, dala 50.000 falsifikovanih evra. Razjaren činjenicom da je prevaren, Nemac koji je inače građevinski preduzimač poznat policiji, umesto nadležnim organima obratio se privatnoj detektivskoj agenciji i zajedno su skovali plan.

Sastanak u Torinu

Uloga Austrijanca koji je uhapšen sa otmičarima bila je da ugovori sastanak sa Srpkinjom na trgu San Karlo u centru Torina. Na dogovorenom mestu državljanka Srbije se pojavila u pratnji muškarca nešto pre 11 sati prepodne.

Sve je naizgled bio uobičajeno, dok se pored njih u jednosmernoj ulici, vozeći suprotnom stranom, nije zaustavio crni "folksvagenov" kombi. Iz njega su munjevitom brzinom izletela trojica Nemaca, naoružani do zuba.

Predstavljajući se kao policija, zgrabili su Srpkinju i njenog pratioca, sve vreme pokušavajući da ih uvuku u vozilo. Muškarac je uspeo da im se otrgne, ali su, uprkos njenom otimanju, uspeli da odvedu Srpkinju.

- Oboje su vrištali, ona je dozivala pomoć. Urlala je da neko pozove policiju - ispričao je radnik jedne poslastičnarnice ispred koje se odigrala nemila scena.

Građani su odmah alarmirali nadležne i istog trenutka je krenula potraga za crnim kombijem.

"Zaglavili" se na parkingu

Nakon što su pod punim gasom nestali sa lica mesta, plan otmičara bio je da se pritaje u obližnjoj privatnoj garaži. Na ulazu ih je dočekao čuvar koji im je objasnio da sa tolikim vozilom ne mogu da se parkiraju na tom mestu.

- Govorili su na engleskom jeziku, rekao bih da su negde sa istoka. Objasnio sam da je kombi glomazan da bi mogao da se parkira u našoj garaži i uputio ih dalje. Dok su se okretali, policija ih je opkolila - ispričao je čuvar Andrea za italijanske medije.

Munjevito hapšenje zabeležile su sigurnosne kamere parkinga. Prema izveštaju policije, u kombiju su pronašli Srpkinju, vezanu kanapima i kablovima sa lepljivom trakom na ustima, i trojicu Nemaca maskiranih u policajce.

Kod njih su pronađene replike pištolja, noževi, dvosmerne radio-stanice, službene legitimacije sa oznakom policije, biber sprejevi, a bili su kompletno obučeni kao policajci sa fantomkama i pancirima na kojima je pisalo "policija". Dosadašnja istraga utvrdila je da su registarske oznake korišćene na kombiju - ukradene.

Lisice na ruke su stavljene nasamarenom vlasniku građevinske kompanije Mihaelu Hofmanu (54), Hermanu Reklinu (24) i Denisu Hohu (25) koji su radili kao privatni detektivi u agenciji kojoj se Nemac obratio. Austrijanac Edvard L. (58) koji je namamio Srpkinju je uhapšen kasnije.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.