POTVRĐENE STRAŠNE SUMNJE O VOZAČU BMW-a: Vozio je 170 km na čas! Utvrđeno KOJU KOLIČINU ALKOHOLA je imao u krvi!
Nikola Mihajlović je usmtzio četvoro ljudi, Foto: printscreen/facebook

tragično

POTVRĐENE STRAŠNE SUMNJE O VOZAČU BMW-a: Vozio je 170 km na čas! Utvrđeno KOJU KOLIČINU ALKOHOLA je imao u krvi!

Dok je Nikola juče davao iskaz, porodice žrtava nesreće spremale su se za sahranu svojih najmilijih

Objavljeno:

Nikola M. (27), osumnjičen da je izazvao saobraćajnu nesreću na Ibarskoj, imao je 1,12 promila alkohola u krvi.

On je bio za volanom BMW-a kada je brzinom od, kako se sumnja, 170 na sat udario u "dačiju" i izazvao nesreću u kojoj je poginulo četvoro mladih, dok je troje teško povređeno. Više od dva sata posle udesa izmerena mu je količina alkohola u krvi.

- Njemu je prvi put alko-test rađen u 3.40 sati, dva i po sata posle nesreće. Tada je imao 1,12 promila alkohola u krvi. Posle 35 minuta opet mu je rađen alko-test, i pokazao je da ima 1,07 promila alkohola u krvi. Koliko je tačno imao alkohola u krvi u momentu nesreće, ne može da se precizira, sigurno više nego u prvoj analizi, kad je već počelo trežnjenje - saznaje "Blic" od izvora povezanog sa tužilaštvom.

foto: Privatna arhiva, Nemanja Nikolić

Upravo iz tog razloga, istragu ove nesreće je od lazarevačkog Osnovnog tužilaštva preuzelo Više javno tužilaštvo u Beogradu, gde je juče, oko 13 sati osumnjičeni doveden na saslušanje. Posle saslušanja sudija za prethodni postupak odredio je osumnjičenom pritvor do 30 dana.

U nesreći su stradali vozač "dačije", taksista Aleksandar Savatić (22) i putnici iz tog vozila, Đorđe Subotić (19) i Đorđe Belušević (22), kao i Katarina Ivanković (22), saputnica Nikole M. iz BMW-a. Teško su povređeni Nikolina devojka a Katarinina sestra Kristina Vasiljević (23), Stefan Matović (28), vlasnik BMW-a i Stefan S. (17), putnik u "dačiji".

foto: Facebook

Dok je Nikola juče davao iskaz, porodice žrtava nesreće spremale su se za sahranu svojih najmilijih.

Porodica Katarine Ivanković (20), koja je bila sa njim u BMW-u i od zadobijenih povreda preminula, spremala je sahranu svoje mezimice. Ni juče, kao ni prethodnog dana, nisu imali snage da razgovaraju. Opelo nesrećnoj devojci je održano juče u crkvi u selu Petka gde je živela sa porodicom, a zatim je sahranjena na lokalnom groblju.

Njena sestra Kristina Vasiljević, inače devojka osumnjičenog Nikole M., teško je povređena; ima prelome pršljenova, rebara, unutrašnje krvarenje i operisana je u petak po podne. I dalje je u teškom stanju, kao i maloletnik iz Valjeva. Prema rečima roditelja Stefana Matovića, vlasnika BMW-a, i njihov sin je trebalo da bude podvrgnut hirurškoj intervenciji u subotu po podne.

foto: Facebook/privatna arhiva

- Samo da se oporavi, ima dvoje male dece - kratko su rekli Matovićevići roditelji, koje smo zatekli u dvorištu porodične kuće u Velikim Crljenima.

Nekoliko stotina metara od Matovićeve kuće je i zgrada u kojoj Nikola M. živi sa majkom Zoricom i bratom.

- Šta da kažem? Moj sin nije izašao na ulicu da bi nekoga ubio. To mu sigurno nije bila namera. Mogu samo da kažem da ne dao bog nikome ono što sada oseća moj sin, roditelji poginulih ili ja - rekla je Zorica, i ponovila "ne dao bog nikome".

"Nema našeg Ace..."

U kući Aleksandra Savatića (22), taksiste Gradskog taksija u Valjevu koji je poginuo u "dačiji", vlada neverica. Sestra Milica ne krije suze, samo kratko kaže: "Nema šta više da se priča, ostasmo bez našeg Ace..."

foto: printscreen/facebook

Prijatelji o njemu imaju samo reči hvale..

- Završio je Poljoprivrednu školu i nedavno počeo da taksira. Imao je devojku, planirali su zajednički život... A evo šta se dogodi - kaže on.

Sestrić stradao, mole se za sina

U porodičnoj kući Stevanovića i plač i tuga. Dragoljub Stevanović, otac povređenog Stefana (17) i ujak poginulog Đorđa Subotića (19), jedva priča da su celu noć čekali decu da se vrate kući, pa i policiji prijavili nestanak. Tešili su ih da sigurno nije ništa, a onda su stigle strašne vesti.

Đorđe je stradao, a Nikoli se za život bore beogradski lekari.

foto: Facebook

Dragoljub je odgajao sina i sestrino dete Đorđa. Njegova majka Aleksandra živi i radi u Švajcarskoj, a brigu o sinu poverila je rođenom bratu.

Đorđe je stradao, a Nikoli se za život bore beogradski lekari.

Dragoljub je odgajao sina i sestrino dete Đorđa. Njegova majka Aleksandra živi i radi u Švajcarskoj, a brigu o sinu poverila je rođenom bratu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.