U MAJINOJ KRVI PRONAĐEN ALKOHOL? Novi detalji u istrazi strašne tragedije kod Šapca
Nesreća kod Šapca, Foto: Facebook printscreen

stravično

U MAJINOJ KRVI PRONAĐEN ALKOHOL? Novi detalji u istrazi strašne tragedije kod Šapca

Da li je ta količina bila kobna, odnosno da li je presudno uticala na mogućnost devojke da upravlja vozilom, pokazaće istraga i veštačenje

Objavljeno:

U krvi Maje Lolić (20) koja je upravljala ford "fijestom" kada je u Tabanoviću kod Šapca poginulo četvoro mladih vraćajući se iz provoda, pronađen je alkohol.

Da li je ta količina bila kobna, odnosno da li je presudno uticala na mogućnost devojke da upravlja vozilom, pokazaće istraga i veštačenje. Na to se, dodaje izvor Blica, sumnjalo od samog početka, jer je na mestu nesreće nađena i pivska flaša, ali se ne zna da li je ispala iz automobila, ko je pio i da li je flašu neko tu doneo, kako prenose beogradski mediji.

Analiza uzoka krvi devojke, koja je i jedina preživela u ovoj stravičnoj nesreći, uzete sat i po posle nesreće, pokazuje da je u njoj bilo alkohola. Koliki je procenat alkoholisanosti bio u trenutku nesreće pokazaće veštačenje na osnovu dva uzroka krvi, svedočenja i drugih relevantnih faktora koji se uzimaju u obzir prilikom dokazivanja odgovornosti. Takođe, bitni elementi istrage biće i veštačenje na licu mesta.

Inače, prema prvim saznanjima, inspektori i saobraćajni veštaci na mestu udesa nisu zatekli vidljive tragove kočenja, pa se pretpostavlja da je Maja na trenutak možda i zaspala. Nesreća u kojoj su život izgubili Sara Lolić (17), Tanja Lacković (18), Ivana Bogunović (20) i Miodrag Jovičić (19) dogodila se na pravoj deonici puta u naseljenom mestu, kod skretanja za tabanovačku šljunkaru.

Automobil ford "fijesta" kojim je upravljala Maja L, jedina preživela u ovoj nesreći, najpre je udario u zemljani deo pored puta, a onda se nekoliko puta prevrnuo i na kraju, stranom vozača, udario u stub javne rasvete. Pretpostavlja se da se automobil kretao velikom brzinom jer je u stub udario na visini preko dva metra. Tokom ove stravične nesreće dve devojke ispale su iz automobila, jedna sa mesta suvozača i druga sa zadnje klupe, pa se pretpostavlja i da one nisu bile vezane. Prilikom nesreće nisu se otvorili zaštitni jastuci.

- Zbog toga se predpostavlja da nisu bili vezani, jer se nisu otvorili aerbegovi. Moguće je da je samo devojka koja je upravljala vozilom bila vezana, jer je ona jedina preživela - saznajemo iz izvora bliskih istrazi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.