MILOŠEVIĆ JE BIO BRUTALAN PREMA LEGIJI! Nadimak koji je dao lideru JSO-a NA KOSOVU je UVREDA! (FOTO)
Nadimak koji je dao lideru JSO-a je ŠOK!, Foto: Printscreen/ Legende devedesetih

AU!

MILOŠEVIĆ JE BIO BRUTALAN PREMA LEGIJI! Nadimak koji je dao lideru JSO-a NA KOSOVU je UVREDA! (FOTO)

Tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević odlikovao je jula 1999. Legiju

Objavljeno:

Milorad Ulemek Legija, nekadašnji lider JSO, poznate pod imenom "Crvene beretke", služi kaznu od 40 godina zatvora za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine. U medijima je poznato da je on bio dobar za Slobodanom Miloševićem.

Jednu takvu priču pročitajte na linku ispod:

Inače, Legija je proveo sedam godina u Legiji stranaca - od 1985. do 1992. godine. Kako je ispričao njegov drug iz detinjstva poznati kriminalac Kristijan Golubović, Legija je oduvek želeo da ode u Legiju stranaca.

Tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević odlikovao je jula 1999. Legiju, koji je tada bio komandant JSO. Legija je dobio Orden jugoslovenske zastave drugog stepena - drugo po rangu tada podeljenih ordena pojedincima.

Naime, Legija je tokom rata na Kosovu odgovarao samo Miloševiću, koji je direktno komandovao JSO. Prema Legijinim rečima, bio je sa jedinicom na Kosovu juna i jula 1999, kada mu je Radomir Marković naredio da formira grupu koja bi štitila predsednika Miloševića. Tada su najsposobniji ljudi bili u Trećoj borbenoj grupi, koju je vodio kapetan Nenad Bujošević, koga je Legija odredio da ide u Beograd.

S druge strane, Milošević je Legiju zbog nekih akcija na Kosmetu nazvao Bolidom, kako ga je kasnije uvek oslovljavao.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.