E, LEGIJA, LEGIJA... SLOBODAN MILOŠEVIĆ JE MAHAO ULEMEKU KAD JE UHAPŠEN I POSLAT U HAG: Bio je tu i Čeda Jovanović
Miloševića dovode u centralni zatvor 2001. godine, Foto: Printscreen

BIVŠI UPRAVNIK CZ TVRDI

E, LEGIJA, LEGIJA... SLOBODAN MILOŠEVIĆ JE MAHAO ULEMEKU KAD JE UHAPŠEN I POSLAT U HAG: Bio je tu i Čeda Jovanović

Meni je Milošević lično i iskreno priznao dok je bio u CZ-u: "Vidiš, svi su me moji napustili!"

Objavljeno: 15:43h

Bivši upravnik CZ-a Dragiša Blanuša napisao je svojevremeno knjigu o zatvorskim danima Slobodana Miloševića, nakon što je uhapšen 2001. godine, a kasnije i sproveden u Hag.

Jedan detalj ostao je jako upečatljiv, a mnogi su ga se prisetili ovih dana kad su se ponovo pojavile Miloševićeve fotografije nakon hapšenja.

Gospodari Srbije: Milošević, Legija i Frenki Simatović
Gospodari Srbije: Milošević, Legija i Frenki Simatovićfoto: Printscreen

- Kad je Sloba hapšen 31. marta 2001. godine, cele noći sam dežurao u Centralnom zatvoru. Miloševića su meni u CZ doveli Čeda Jovanović i Milorad Ulemek Legija. U prijemnoj službi njih dvojica su se lepo pozdravili sa Miloševićem. Još je Sloba mahao Ulemeku i vikao: E, Legija, Legija... Milošević nije bio vezan kada je došao u CZ. Nije bio vezan ni kada je odvezen na Banjicu i predat inspektorima Haškog tribunala. To je moj jedini profesionalni propust. Po Pravilu službe u Okružnom zatvoru svaki pritvorenik mora da bude vezan čeličnim lisicama. Ja nisam dozvolio da on bude vezan.

Milošević je doveden u zatvor bez lisica što je bilo protiv propisa
Milošević je doveden u zatvor bez lisica što je bilo protiv propisafoto: Printscreen

Čeda je od mene zatražio najbolju sobu za Slobu. Naglasio mi je da je Milošević bivši predsednik Srbije, kog je narod birao. Posle, kada je Milošević smešten u ćeliju broj 1121, Čeda Jovanović se stalno telefonom interesovao za njega. Meni je Milošević lično i iskreno priznao dok je bio u CZ-u: "Vidiš, svi su me moji napustili!".

BONUS VIDEO:

KURIR NA LICU MESTA, STRAŠAN ZLOČIN U BEOGRADU: Sin ubio majku u stanu na Zvezdari! Komšije u šoku i neverici, žena imala povrede na glavi (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.