LEGIJA JE BIO MRTAV PIJAN, NIJE ZNAO KAKO SE ZOVE! Procureli detalji hapšenja NAJTRAŽENIJEG UBICE u Srbiji
Milorad Ulemek Legija u zatvoru, Foto: Profimedia

SAD JE SVE JASNO!

LEGIJA JE BIO MRTAV PIJAN, NIJE ZNAO KAKO SE ZOVE! Procureli detalji hapšenja NAJTRAŽENIJEG UBICE u Srbiji

Konačno otkrivena istina

Objavljeno:

Izašao je iz svoje kuće i rekao policiji: "Predajem se". Ovako je pre 15 godina Milorad Luković Legija osumnjičeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića konačno lišen slobode.

"Milorad Luković Legija predao se u nedelju uveče policiji", saopštio je 2. maja 2004. godine ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić.

Luković tada prvooptuženi za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića, kao i za ubistvo bivšeg predsednika Predsedništva Srbije Ivana Stambolića i pokušaj ubistva predsednika SPO Vuka Draškovića u Budvi, organima MUP-a predao se u 21 sat.

"Luković je lišen slobode i dalji zakonski postupak je u toku", kaže se u saopštenju ministra Jočića.

Tadašnji načelnik Resora javne bezbednosti MUP-a Srbije Miroslav Milošević rekao je da se Luković, "samoinicijativno" predao policiji.

"Večeras oko 21 sat (Luković) se samoinicijativno predao organima MUP-a. Lišen je slobode i dalji zakonski postupak je u toku", rekao je Milošević za Televiziju BK.

"On se pojavio ispred svoje kuće i kontaktirao je policajce koji obezbeđuju njegovu kuću i saopštio im je svoju odluku da hoće da se preda", naveo je Milošević.

foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, dalja procedura bće po zakoniku o krivičnom postupku.

"Za njim je raspisana poternica i policija će postupiti u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima i obavezama", precizirao je Milošević.

Prema pojedinim natpisima medija Legija se nikada ne bi predao da nije bio mortus pijan.

pisali su mediji da se da se Legija krije iza duplih zidova u svojoj vili na Ceraku, da je viđen u Švajcarskoj, Bosni, pa i na Tajlandu. Sam Ulemek potvrdio je da mu je utočište bilo u kući u kojoj je živeo, da nije bežao u inostranstvo.

Da se nije predao, svašta je moglo da se desi. U to vreme, kult Legije bio je mnogo jak, imao je pristalice koje su bile spremne na sve i svašta. Njegovim privođenjem sprečeno je izbijanje sukoba i obračuna crvenih beretki sa policijom.

Dodaje da je istina o predaji Legije mnogo prostija nego što se pripoveda u legendama o komandantu koji je danas u Zabeli, odnosno u Alkatrazu, najčuvanijem delu ovog zatvora.

- Ne postoji misterija oko potrage i njegove predaje. Čovek se toliko napio da gotovo nije znao kako se zove. Sam se javio policiji, nikakvih pregovora nije bilo što svedoči činjenica da u noći kada je odlučio da se preda niko od glavešina policije i BIA nije bio u Srbiji. Njegova kosa, brada, sve je bilo zapušteno i zaraslo - preneli su mediji izjavu sagovornik iz bezbednosnih krugova.

Na pitanje da li je tačna verzija po kojoj je na Ulemekovu odluku uticala svađa koju je prethodno imao sa suprugom Aleksandrom, posle koje je navodno besan izašao iz kuće i predao se, izvor kaže da njegova žena nije znala za plan o predaji.

Ulemek je u svojim izjavama nekoliko puta ponovio da se sve vreme krio u kući.

- Naravno da ta moja tvrdnja nije prihvaćena nikad jer bi se onda postavilo pitanje šta je policija radila. Ja pouzdano znam da me nisu mnogo ni tražili, jer da jesu, verovatno bi me i našli. U to vreme sam bio begunac broj 1 u Srbiji i Evropi. Zato je bilo lakše reći da se Milorad krio kojekude nego tu, pred njihovim nosom. To je njihova sramota, a ne moja - ponovio je Ulemek nekoliko puta.

On je u svim svojim izjavama dodao i da, što se tiče njegovih aktivnosti za vreme ilegale, nisu se razlikovale puno od onoga što sada radi u zatvoru. "Mnogo blejanja i dosade."

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.