JUL JE ŽIV, UMRO NIJE! Svi su se pitali ko je doneo ovaj venac Miri na grob! (FOTO)
Sahrana Mirjane Mire Marković, Foto: Espreso.co.rs

simbol komunizma

JUL JE ŽIV, UMRO NIJE! Svi su se pitali ko je doneo ovaj venac Miri na grob! (FOTO)

Urna sa pepelom položena je pored groba njenog supruga

Objavljeno: 17:54h

Mirjana Mira Marković udovica nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije sahranjena je danas u Požarevcu.

U toku jučerašnjeg dana urnu sa njenim posmrtnim ostacima doneo je iz Moskve Slobodan Bulatović, bivši muž njene ćerke Marije Milošević.

Po želji sina Marka i ćerke Marije urna je prenoćila u porodičnoj kući Miloševića, a potom je položena u zajedničku grobnicu u kojoj od marta 2006. počiva Slobodan Milošević.

Urna sa pepelom položena je pored groba njenog supruga. Vence, sveće, cveće su na poslednji ispraćaj položili Mirini poštovaoci, rodbina, ali njeni drugovi iz političke organizacije u nekadašnjoj SRJ i Srbiji koju je vodila upravo Mira.

Svi su se pitali ko je doneo najlepši i najveći venac, a na njemu zapravo piše:

- Poslednji pozdrav dragoj Miri od drugova iz JUL-a - piše na traci crvene boje što je i simbol komunizma s obzirom na to da je Jugoslovenska levica prilikom svoga osnivanja postala pravno-imovinski i jednim delom i ideološki naslednik Saveza komunista-Pokreta za Jugoslaviju SK-PJ kao i da su na bojama loga preovladavale crvena i ljubičasta.

Venac od drugova iz JUL-a
Venac od drugova iz JUL-a foto: Espreso.co.rs

Jugoslovenska levica skraćeno JUL predvodio je Savez komunista - Pokret za Jugoslaviju. Zvanična platforma JUL-a uključivala je opštejugoslovenstvo i demokratski socijalizam.

Mirjana Mira Marković ispraćena je uz pesmu "Podmoskovske večeri", koju je Sloba voleo i često ju joj je pevao, a u urni se nalazi maramica - njen poklon od Slobodana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.