SRBIN ŠVERCOVAO TABLETE: Rekao da nema šta da prijavi, a kad su otvorili KAMIONSKU KABINU našli su VREDNU ROBU
Prekršaj je otkriven prilikom detaljne kontrole kamiona beogradskih registarskih oznaka, Foto: Carina Info

AKCIJA CARINE I POLICIJE

SRBIN ŠVERCOVAO TABLETE: Rekao da nema šta da prijavi, a kad su otvorili KAMIONSKU KABINU našli su VREDNU ROBU

Kada su carinici prosekli selotejp kojim su bili obmotani paketi utvrđeno je da se u njima nalaze hiljade blistera nelegalnih lekova u rinfuzu

Objavljeno:

Zajedničkom akcijom carine i policija prošle nedelje je na graničnom prelazu Kelebija zaplenjena ilegalna pošiljka od preko 240.000 tableta „Tamol-XX“, čija tržišna vrednost može dostići sumu od gotovo 700.000 evra.

Prekršaj je otkriven prilikom detaljne kontrole kamiona beogradskih registarskih oznaka koji je ka Švedskoj prevozio proizvode od gvožđa i telekomunikacione kablove.

Nakon pregleda na skeneru u tovarnom delu nisu uočene nikakve nepravilnosti, međutim, detaljnim pregledom je u prostoru između kabine i motora pronađeno nekoliko ogromnih paketa oblepljenih selotejpom.

1 / 4 Foto: Carina Info

Kada su carinici prosekli selotejp kojim su bili obmotani paketi utvrđeno je da se u njima nalaze hiljade blistera nelegalnih lekova u rinfuzu.

Reč je o 241.400 tableta leka „Tamol-XX“ koji se koristi za ublažavanje bolova, a pripada grupi medikamenata koji imaju opojno dejstvo zbog čega se često zloupotrebljava.

Kako je vozač odgovoran za tovar koji prevozi, kao i za sve ostalo što se nađe u vozilu, 26-godišnjeg Beograđanina koji je upravljao kamionom su zajedno sa ilegalnim tovarom i vozilom preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

Podsećamo da su tokom prošle godine carinici na aerodromu Nikola Tesla zabeležili dve velike zaplene upravo ovog leka, a simptomatično je da je u oba slučaja krajnja destinacija putnika koji su ih krijumčarili takođe bila Švedska.

Početkom avgusta je srpski državljanin sprečen da sa punim koferom „Tamola-XX“ čija je vrednost procenjena na gotovo 35.000 evra, otputuje u Geteborg, a gotovo identičan slučaj dogodio se i krajem marta. Tada su u krijumčarenju lekova uhvaćena dva putnika iz Beograda i Surdulice, koji su se takođe uputili u Švedsku, a u čijim je koferima otkriveno preko 40.000 tableta ''Tamol – XX'' od 200mg u rinfuzu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.