OTMIČAR DEDE JELENE ĐOKOVIĆ OSUĐEN NA 10 GODINA ZATVORA! Vezali su ga za stub i naterali da zove UNUKU I ZETA
Usred noći razbojnici su odveli Radisavljevića i vezali ga za stub u njivi, Foto: Printscreen/RTS

presuda

OTMIČAR DEDE JELENE ĐOKOVIĆ OSUĐEN NA 10 GODINA ZATVORA! Vezali su ga za stub i naterali da zove UNUKU I ZETA

Usred noći razbojnici su odveli Radisavljevića i vezali ga za stub u njivi

Objavljeno:

Suđenje Branislavu Matiću (37) i Draganu Jeriniću, optuženim da su oteli Miloslava Radisavljevića (85), vezali ga za banderu u njivi i telefonom tražili otkup od familije Jelene Đoković, supruge slavnog tenisera, okončano je danas.

Matić je osuđen na 10 godina robije, dok je Jerinić pušten na slobodu.

Pred Višim sudom u Valjevu danas je doneta presuda optuženima za otmicu Milosava Radisavljevića, koji je deda Jelene Đoković, koja se desila u julu 2018. godine u Ljigu, pišu mediji.

Usred noći razbojnici su odveli Radisavljevića i vezali ga za stub u njivi.

- Razbojnik je ušao u kuću dok sam spavao. Bacio se u krevet na mene. Dugo smo se rvali. Napadač je imao fantomku, ali ju je držao u džepu. Imao je i rukavice i lisice. Govorio je da ga sem novca ništa drugo ne interesuje. Pokazao sam mu gde mi je novčanik i rekao mu da uzme sve osim dokumenata - ispričao je kasnije Radisavljević.

No napadač je želeo da Milosav pozove unuku i zeta.

- Plan mu je bio da im tražim milion ili milion i po evra, kako bi me oslobodio. Rekao sam mu da to ne dolazi u obzir i da može sa mnom da radi šta hoće. Tada je sa mog mobilnog poslao poruke mom sinu, tražeći mu dva miliona evra - tvrdio je starac.

On je Radisavljeviću potom lisicama vezao ruku za njegovu i bosog ga odveo u kukuruzište, do stuba za dalekovod, za koji ga je potom vezao i zalepio selotejpom.

- Sećam se da sam se otimao da mi ne bi jako stegao ruku. Noge mi je vezao selotejpom, a odbranio sam se da mi ne stavi traku i na usta. U nekom trenu je rekao: "Nemoj da vičeš, da ne praviš problem i sebi i meni". Otišao je, a ja sam ostao da ležim u vodi do kolena - detaljno je opisao on.

Stub se nalazi u neposrednoj blizini Doma zdravlja i okružen je kukuruzom i rastinjem, i veoma ga je teško pronaći. To govori da su razbojnici koji su Miloslava oteli odlično poznavali teren, ali i da su ga tipovali, jer nema ko nije znao Losu, kako zovu deku Jelene Đoković. Vatrogasci su sutradan ujutru, kada su ga pronašli, morali da iseku deo stuba i izvuku lisice kojima je bio vezan.

Policija je ubrzo uhapsila Branislava M. (37) iz Sremske Mitrovice, koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo iznude u pokušaju, odnosno otmice dede Jelene Đoković. Prema njihovim podacima, u ovom krivičnom delu učestvovao je jedan izvršilac i jedan pomaga.

Branislav M. sumnjičio se da je upao u kuću 83-ogodišnjaka, da su ukrali mobilni telefon, 26.000 dinara iz novčanika i da su nakon toga dedu Jelene Đoković odveli od kuće i vezali za dalekovod. Otmičari su tražili od porodice Đoković otkup od oko dva miliona evra.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.