IDEJU DOBIO GLEDAJUĆI TV U ZATVORU: Otmičar dede Jelene Đoković već odavno poznat istražnim organima!
Foto: Dado Đilas

u zatvoru smislio plan

IDEJU DOBIO GLEDAJUĆI TV U ZATVORU: Otmičar dede Jelene Đoković već odavno poznat istražnim organima!

Otmičar odavno poznat istražnim organima

Objavljeno:

Branislav Matić (36), iz Sremske Mitrovice, uhapšen je u petak uveče zbog sumnje da je upao u kuću Miloslava Radisavljevića, dede Jelene Đoković, a potom ga vezao i pobegao.

Kako je juče rekao ministar policije Nebojša Stefanović, uhapšeni muškarac osumnjičen je da je počinio krivično delo iznude u pokušaju.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović foto: Fonet

On se sumnjiči da je upao u kuću 83-godišnjaka, ukrao mobilni telefon, 26.000 dinara iz novčanika, a potom ga izveo iz kuće i vezao za dalekovod koji se nalazi u njenoj blizini, nakon čega je od porodice tražio otkup od oko dva miliona evra - rekao je Stefanović.

Kako je naveo, uhapšenom je određen pritvor od 48 sati u Valjevu, nakon čega će biti sproveden na saslušanje u tužilaštvo.

Policija je pronašla određene predmete koji svedoče o počinjenom delu, a informacije govore o tome da je bio jedan izvršilac i jedan pomagač. Mislimo da je ovo slučaj koji je delo nižeg nivoa organizacije - kazao je on.

Branislav Matić već odavno je poznat istražnim organima, a osuđivan je na ukupno 14 godina zatvora, i to zbog razbojništva, teških krađa i nedozovljenog posedovanja oružja.

Tokom poslednjeg izdržavanja kazne od pet godina zatvora zbog razbojništva, ovaj muškarac došao je na ideju da upadne u kuću dede Jelene Đoković i otme ga, nakon čega će tražiti otkup.

Naime, on je u zatvoru gledao jednu emisiju u kojoj je gostovala Jelena Đoković i koja je, između ostalog, pričala o svom deki. Tada je Matiću sinula ideja da ga otme.

Matića je ova ideja držala i nakon što je izašao iz zatvora, u avgustu 2017. godine, te je odmah pošto se našao na slobodi krenuo da smišlja plan na čijoj realizaciji je radio gotovo godinu dana.

Pažljivo je ponovo odgledao istu emisiju. Nakon toga, osmislio je plan da upadne u njegovu kuću, otme ga i od porodice traži otkup. U noći između srede i četvrtka, u tri ujutru, on je došao u Ljig, pronašao kuću Miloslava, isekao komarnike i upao u Miloslavljev dom dok je on spavao.

Tražio mu je novac, a starac je iz novčanika izvadio 26.000 dinara i dao mu mobilni telefon. Nakon toga Matić ga je odveo do dalekovoda i vezao, a odmah zatim poslao porodici poruku kojom traži novac.

Podsetimo, u noći između srede i četvrtka razbojnici su odveli Miloslava Radisavljevića, dedu Jelene Đoković, Novakove supruge, i vezali ga lisicama za dalekovod u njivi. Čitava porodica pod stresom je zbog ovog nemilog događaja.

Vikao je: Isailo, upomoć!

Isailo Lazić, meštanin Ljiga osoba je koja je nesrećnog Miloslava pronašla vezanog u kukuruzištu. On je u četvrtak rano ujutru otišao do svoje bašte, koja se nalazi nedaleko od kukuruzišta gde je Miloslav bio vezan, a ubrzo zatim čuo je zapomaganje.

Čuo sam: "Isailo, upomoć, upomoć!". Video sam ga zakačenog za banderu, mokrog. Leva ruka mu je bila vezana lisicama, a preko druge je imao neku traku, kanap. Nisam mogao da ga oslobodim već sam mu rekao da sačeka i da će policija uskoro stići - ispričao je Isailo Lazić.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.