PREVARA DO PREVARE, LISICE NA RUKE ZA 12 OSOBA : Krali alat, novac, služili se crnom magijom!
Uhapšeno 12 osoba u cilju suzbijanja krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, Foto: shotter

saopštenje mup

PREVARA DO PREVARE, LISICE NA RUKE ZA 12 OSOBA : Krali alat, novac, služili se crnom magijom!

Zbog ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv još četiri osobe. Svi oni sumnjiče se da su izvršili 38 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, uhapsili su u više odvojenih akcija 12 osoba.

Zbog ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv još četiri osobe. Svi oni sumnjiče se da su izvršili 38 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata.

Ovako su tekle izdvojene akcije :

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su Ž.T. (1978) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo prevara.

Sumnja se da je on tridesetšestogodišnju ženu, nakon smrti njenog oca, doveo u zabludu da će sa nje i njene majke skinuti crnu magiju, zbog koje je navodno preminuo njen otac.

Na taj način je, kako se sumnja, u periodu od 2015. do 2018. godine pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.479.200 dinara.

Policija je osumnjičenog uhapsila nakon preuzimanja paketa od oštećene, u kojemse nalazio unapred obeležen novac u iznosu od 4.422 evra i predmeti koji pripadaju oštećenoj. Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni pronađeno je još 56 paketa koje mu je oštećena predavala kako bi skinuo crnu magiju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

Zrenjanin : Uhvaćeni prevaranti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su R.M. (1983) i U. D. (1990) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo prevara.

Сумња се да је У. Д. током августа ове године од оштећеног из Зрењанина узео новац у износу од 2.000 евра за куповину мобилних телефона у иностранству, које му потом није предао.

Осумњичени Р.М. се терети да је у септембру ове године од истог оштећеног узео новац у износу од 10.000 евра за куповину два аутомобила и потом купио „тојоту“ и „голф“, данских регистарских ознака, које оштећени није узео с обзиром да нема положен возачки испит.

По усменом договору, оштећени је „тојоту“ привремено дао на чување Р.М., а „голф“ на чување и продају У.Д.

Након неколико дана У.Д. је, како се сумња, од оштећеног узео још 5.000 евра због наводног царињења возила и њихове регистрације. Потом је, како се сумња, „голф“ продао непознатим особама у Београду о чему је обавестио оштећеног, али му новац од продаје возила није дао.

Сумња се да су двојица осумњичених на овај начин причинили штету оштећеном уизносу од око 17.000 евра. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Основном јавном тужилаштву у Зрењанину.

Požarevac: Provalio u garažu i ojadio čoveka

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su L.B. (1998) zbog postojanja osnova sumnje da je 30. novembra ove godine provalio u garažu četrdesetsedmogodišnjeg muškarca iz okoline Petrovca na Mlavi iz koje jeukrao nkompresor, trimer, bušilicu i drugi alat.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Petrovcu na Mlavi.

Krali na Zlatiboru, pali u Užicu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su R.R. (1968) i S.M. (1994) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo krađa.

Sumnja se da su oni u toku noći ušli na neobezbeđeno gradilište i zgradu u izgradnji na Zlatiboru i iz hodnika i dva apartmana ukrali razne vrste alata, opremu za građevinarstvo i inventar za adaptiranje apartmana.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

Gornja Trepča: Pokušaj razbojništva, uhapšeni u Čačku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili su S.P. (1991) i M.Č. (1989) zbog potojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo razbojništvo u pokušaju.

Sumnja se da su oni 13. septembra ove godine, u mestu Gornja Trepča, došli do zgrade stacionara lečilišta Atomska Banja, kao i da je M.Č. ostao ispred zgrade, dok je S.P. naoružan pištoljem došao do recepcije, u čijem sklopu je i menjačnica i od radnica zahtevao novac.

Pošto su mu radnice rekle da su predale pazar i da nemaju novca, S.P. je pobegao. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće privedeni tužiocu.

Jagodina : Lažno obećavanje vize

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo prevara.

Sumnja se da je on od avgusta do oktobra ove godine dvanaestoro oštećenih doveo u zabludu da će im obezbediti vizu i radne papire, kao i posao u Švedskoj, za novčanu naknadu od po 600 evra.

Oštećeni su na tekući račun osumnjičenog uplatili ukupno 651.800 dinara.

Beograd: Obijao poslovne prostorije po Voždovcu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio četiri krivična dela teška krađa.

Sumnja se da je on od oktobra do novembra na teritoriji Voždovca obijao ulazna vrata poslovnih prostorija iz kojih je krao novac, mobilne telefone i druge vredne predmete.

Beograd: Radnik krao novac i satove

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetčetvorogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa.

Sumnja se da je on 7. decembra ove godine, kao radnik jedne firme, ušao u zgradu i dok je čistio ispred stana na trećem spratu, ispod otirača pronašao ključ, ušao u stan i iz komode u spavaćoj sobi ukrao novac i satove.

Jagodina: Napad i kradja mladića

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv devetnaestogodišnjeg mladića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo.

Sumnja se da je on 16. novembra ove godine u Jagodini ispred jedne teretane presreo dvadesetsedmogodišnjeg muškarca, više puta ga udario u glavu i telo, a potom mu ukrao ključ od automobila, mobilni telefon i ranac.

Šabac: Provaljivali u vikendice

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv dvojice muškaraca, starosti 36 i 42 godine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili 10 krivičnih dela teška krađa.

Sumnja se da su oni početkom decembra provaljivali u vikendice u vikend naselju na reci Savi, odakle su krali razne predmete, alat, tehničke aparate, plinske boce, pribor za pecanje i drugo.

Espreso.co.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.