SAHRANJENA MALA ANABELA (8): Poslednji pozdrav devojčici uputili DRUGOVI IZ ŠKOLE I OTAC!
Foto: Kurir / Privatna arhiva

srce da prepukne

SAHRANJENA MALA ANABELA (8): Poslednji pozdrav devojčici uputili DRUGOVI IZ ŠKOLE I OTAC!

Od tragično preminule devojčice oprostili su se mnogobrojni meštani Kostola

Objavljeno: 16:39h

Osmogodišnja Anabela Džonkić iz sela Kostol kod Kladova koja se utopila u Dunavu, sahranjena je danas na lokalnom groblju.

Nju je na poslednji put ispratio i otac Mile, koji je posle saznanja o smrti najmlađeg deteta doživeo nervni slom pa je smešten u bolnicu u Negotinu.

Od tragično preminule devojčice oprostili su se meštani Kostola, drugovi iz Osnovne škole “Vuk Karadžić” gde je tek krenula u drugi razred.

Anabelu su ispratili i radnici kladovskog Centra za socijalni rad koji su od rođenja bili upoznati sa njenom teškom sudbinom i koji su je i smestili u hraniteljsku porodicu kada je otac Mile upućen u zatvor na izdržavanje zatvorske kazne zbog neplašćenih troškova prvoj supruzi. Devojčicu je majka napustila odmah po rođenju i preudala se, pa za Anabelu nikada nije ni pitala, niti je dolazila u Kostol da je poseti.

Sahranu devojčice organizovali su polusestra i polubrat po ocu, koga je vest o tragediji zatekla u Grčkoj gde je sa porodicom bio na odmoru.

Anabelu je, kako je ranije rekao za “Blic” poslednji put video u petak, kada joj je odneo kesu slatkiša.

O izjavama, mahom nezvaničnim, meštana i zaposlenih u lokalnoj škole koju je pohađala Anabela Džonkić, da je devojčica bila gladna, musava, zapuštena, direktor kladovskog CZSR napominje da njima niko nikada nije prijavio to.

- Nikada nismo dobili prijavu nikakvu prijavu da je dete zapušteno. Sve se to može proveriti - kategoričan je Stanković i ponavlja da se otac centru obratio za pomoć pred njen polazak u školu da bi mu novčano pomogli da joj opremi sobu.

Anabela...
Anabela... foto: Kurir / Privatna arhiva

Osmogodišnjakinja je nađena u utorak u Dunavu u selu Kostol, na svega nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je živela sama sa ocem, Miletom. Njeno telo našao je meštanin sa čijim dvogodišnjim unucima se igrala na trambolini prethodnog dana, ali je njihovo dvorište napustila oko 17 sati, kada je navodno krenula kući.

(Espreso.co.rs / Blic / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.