UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Kosovska policija nudi razmenu informacija u istrazi!
PREOKRET U ISTRAZI, Foto: Kurir.rs

preokret?

UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Kosovska policija nudi razmenu informacija u istrazi!

Haradinaj je rekao da je za takvu dozvolu isključivo nadležna Priština, a da on nalog za to nije dao

Objavljeno:

Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević izjavio je danas da je kosovska policija otvorena za saradnju u cilju rasvetljavanja ubistva liders GI SDP Olivera Ivanovića.

On je u izjavi za Radio Kosovo 2, program na srpskom jeziku, kazao da je kosovski MUP tim povodom, putem Interpola, prosledio zahtev Srbiji za saradnju i razmenu informacija.

Ovo je najnovija u nizu izjava političara iz Prištine koji, navodno, nude saradnju srpskih državnim organima u rasvetljavanju ubistva, ali se sve te ponude odnose isljučivo na razmenu informacija, a ne na učešće u istrazi što je Beograd tražio.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je sinoć rekao da Euleks i Unmik nisu nadležni da odobre srpskim organima učešće u istrazi o ubistvu Ivanovića.

Haradinaj je rekao da je za takvu dozvolu isključivo nadležna Priština, a da on nalog za to nije dao.

Radojević napominje da je do sada već ispitano više svedoka u vezi ovog slučaja.

"Trenutno, policija radi na analizi dokaza i prikupljenog materijala sa lica mesta, takođe se radi i na obradi video-nazora koji je prikupljen sa mesta uviđaja. MUP je spreman na saradnju sa svim službama koje mogu da pomognu u rasvetljavanju ovog ubistva. U tom smislu kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je preko kancelarije Interpola u Prištini uputilo zahtev MUP-u Srbije za dobijanje određenih informacija koje bi možda pomogle u rasvetljavanju ovog zločina", rekao je Radojević.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.