DAN UOČI HAŠKE PRESUDE: Ratko i Radovan zajedno prelomili slavski kolač, pa Aranđelovdan slavili uz pečenje!
Foto: Fonet, Profimedia

prijatelji zauvek

DAN UOČI HAŠKE PRESUDE: Ratko i Radovan zajedno prelomili slavski kolač, pa Aranđelovdan slavili uz pečenje!

Mladić nije hteo da propusti slavlje

Objavljeno:

Dan uoči izricianja presude, Ratko Mladić je u Hagu zajedno sa Radovanom Karadžićem slavio Aranđelovdan uz pečeno prase.

Haški tribunal: RATKO MLADIĆ KRIV po brojnim tačkama! DOŽIVOTNA KAZNA ZATVORA! (VIDEO)

ZVER U LJUDSKOJ KOŽI: Mediji u regionu OŠTRO o presudi Mladiću, oglasio se i Naser Orić! (FOTO)

VOJVODA SE USR*O, NEKA SE USR*O! Mladića ismevali u sudnici i vređali ga! (VIDEO)

Prema pisanju medija, Mladić je gotovo ceo jučerašnji dan proveo sa prvim predsednikom Republike Srpske slaveći Karadžićevu krsnu slavu Aranđelovdan, a u Hag je tim povodom došao i sveštenik Vojislav Voja Bilbija, koji više od deceniju posećuje haške zatočenike i uliva im nadu, i upravo je on za Radovana i njegove goste lično doneo pečeno prase, koje je bilo naručeno nekoliko dana ranije.

Luka Karadžić, brat Radovana Karadžića, rekao je da Mladić, iako vidno onemoćao, slavlje svog prijatelja nikako nije hteo da propusti.

- Radovan je zadovoljan što su mu dozvolili da na pravi način obeleži slavu, jer je za njega to veoma, veoma bitno. Zvao me je juče dok su još gosti bili kod njega, bio je srećan što je tu bio i Mladić. Ratko je želeo da dođe i čestita Radovanu slavu, iako mu je izricanje presude zakazano za sutra. Rekao je da Radovanovu slavu nikako ne bi smeo da popusti. Bilo je još gostiju, ali Radovanu je naročito bilo važno što je došao Ratko i što su zajedno lomili slavski kolač - ispričao je Luka.

Iako se prethodnih dana spekulisalo da zbog lošeg zdravstvenog stanja Mladić možda neće prisustvovati izricanju presude Ratko se ipak pojavio u sudnici.

Dok su Mladić i Karadžić zajedno slavili, njihovi bivši saborci iz Haga veoma bili su pesimistični kada je reč o današnjoj presudi.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.