DETALJI ISTRAGE O LIKVIDACIJI MILANA PANIĆA: Ubice novinara su otkrivene, kao i ko je nalogodavac!
Foto: Youtube printscreen

privredna mafija

DETALJI ISTRAGE O LIKVIDACIJI MILANA PANIĆA: Ubice novinara su otkrivene, kao i ko je nalogodavac!

Nalogodavac je jedan lokalni privrednik, kako je istragom utvrđeno, bio je nezadovoljan serijom Pantićevih tekstova o privrednoj korupciji u Pomoravlju

Objavljeno: 12:04h

GROBARI SU UŠLI NA TERITORIJU DELIJA I NAPRAVILI VELIKU GREŠKU: Zbog ovoga je nastala masovna tuča i rešetanje na NBG! (FOTO)

Ubice jagodinskog novinara Milana Pantića (47), koji su pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe sa sedištem u Beogradu, identifikovani su, saznaje "Blic". Otkriveno je i da je nalogodavac ubistva jedan preduzetnik iz Jagodine.

Komisija za ubistvo novinara je pre desetak dana sav prikupljeni materijal dostavila Višem tužilaštvu u Jagodini, ali je još neizvesno da li će istragu voditi to tužilaštvo ili Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Istražitelji su utvrdili da su dvojica napadača došla automobilom do Pantićeve zgrade u Ulici Branka Radičevića u Jagodini 11. juna 2001. Novinar se vraćao iz prodavnice sa kesom u ruci i oko 7.45 sati ga je sada identifikovani neposredni ubica u ulazu zgrade udario tupim predmetom u glavu zadavši mu smrtonosne povrede.

foto: Dragan Kadić

Prethodno je nalogodavac stupio u kontakt s ubicama preko posrednika, koji su takođe otkriveni. Utvrđen je i motiv. Nalogodavac, jedan lokalni privrednik, kako je istragom utvrđeno, bio je nezadovoljan serijom Pantićevih tekstova o privrednoj korupciji u Pomoravlju.

Ubica je, nakon što je naneo smrtonosne povrede novinaru, otrčao u automobil koji je vozio saizvršilac, pa su se odvezli u Beograd, gde inače žive.

Obojica imaju bogate krivične dosijee u kojima su zabeležene, između ostalog, trgovina drogom i iznude. To su poslovi kojima se bavi i ta velika organizovana kriminalna grupa sa sedištem u Beogradu i koja deluje na teritoriji cele Srbije. Ubica i saizvršilac nisu ni poreklom iz Pomoravlja, tako da ih je bilo teže identifikovati.

- Obojica počinilaca, kao i nalogodavac su u Srbiji, dostupni su i pod prismotrom. Jedan od počinilaca je čak u zatvoru - kaže izvor iz istrage.

foto: Nebojša Mandić/Ilustracija
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.