LOGOPED UDARAO I VREĐAO AUTISTIČNO DETE: Evo na koliko je osuđen u Beogradu
Foto: Pixabay

neoprostivo

LOGOPED UDARAO I VREĐAO AUTISTIČNO DETE: Evo na koliko je osuđen u Beogradu

Sud je prvostepeno osudio Ranka Vukovića iz Beograda zbog zlostavljanja i mučenja maloletnika. Prema presudi, lupao ga je po rukama, vukao za kosu, psovao, pa izbacio napolje. Optuženi negira krivicu i najavljuje žalbu
Objavljeno:

Zbog mučenja i zlostavljanja maloletnog autističnog dečaka, Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je logopeda Ranka Vukovića na šest meseci zatvora, uslovno na tri godine, i odredio mu privremenu meru zabrane rada sa maloletnicima od godinu dana. Na prvostepenu presudu Vuković ima pravo žalbe.

Kako se navodi u presudi, poznati logoped iz Beograda, u privatnoj ordinaciji, 2. novembra 2015. počinio je fizičko nasilje nad petogodišnjakom koji ima kompleksne funkcionalne probleme, i koji je bio u pratnji dadilje iz bebi-servisa.

- Dečak je došao na terapiju u ordinaciju u kojoj radi okrivljeni. Logoped ga je najpre energično po ruci lupio nekoliko puta, a zatim, pošto maloletnik nije bio saradljiv i počeo je da cvili i da se skuplja, stavljajući ruke u usta, povukao ga je za kosu iza ušiju, za zulufe - stoji u presudi.

foto: Profimedia

- Zatim je dete snažno povukao da bi ga ispravio u stolici, jer se iskrivilo i pokunjilo. Nastavio je da mu govori da je nenormalan i da ne može da radi sa detetom koje roditelji nisu vaspitali. Nakon toga ga je izbacio iz ordinacije.

Mada je na suđenju naveo da se ne oseća krivim, Vuković je priznao da je dečaku lupio nekoliko čvrga po rukama, kao i da je izbacio njega i dadilju.

Žena je posvedočila da je dečaku od udaraca ostao podliv na ruci, da je sve bilo praćeno psovkama i da su “ispraćeni” rečima: “Marš napolje!”

Kako je potvrdio njegov otac S.S, po izlasku dečak se uznemirio, počeo da plače i viče.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.