OGLASILO SE TUŽILAŠTVO POVOGOM NESREĆE U SURČINU: Evo koja kazna preti pijanom vozaču koji je pokosio Stefana!
Stefan, Foto: Društvene mreže

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO POVOGOM NESREĆE U SURČINU: Evo koja kazna preti pijanom vozaču koji je pokosio Stefana!

Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu

Objavljeno:

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Miljan M. (31) zbog sumnje da je, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, 23. maja 2024. godine u Vojvođanskoj ulici izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, usled čega je oštećeni S. S. zadobio teške telesne povrede opasne po život, zbog kojih je sledećeg jutra preminuo.

Inače, u pitanju je saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo mladić Stefan Stanojević o kome je Kurir juče pisao, a kako se nezvanično saznaje osumnjičeni Miljan M. je policajac.

Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Miljanu M. odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Poginuli mladić Stefan
Poginuli mladić Stefanfoto: Društvene mreže

Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da Miljan M., upravljajući automobilom marke "Škoda superb" pod dejstvom alkohola u krvi od 0,44 promila, 23. maja oko 19:25 časova, prilikom nailaska na pešački prelaz u Vojvođanskoj ulici, nije prilagodio brzinu vozila tako da bezbedno propusti pešaka S.S. koji je već stupio na pešački prelaz dolazeći vozilu sa leve strane - navodi se u saopštenju nadležnog tužilaštva:

- Usled toga je prednjim delom vozila udario pešaka S.S. koji je prelazio kolovoz na obeleženom pešačkom prelazu, nabacio ga na poklopac motora, prednje vetrobransko staklo i krov vozila i oborio ga na kolovoz. Tom prilikom oštećeni je zadobio teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je preminuo sledećeg jutra oko 6 časova.

Stefan sedi u kafiću
Stefan sedi u kafićufoto: Društvene mreže

Za krivično delo koje se osumnjičenom stavlja na teret, teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, zaprećena je kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Bonus video:

00:19

Policija na groblju u Zlotu

(Espreso/Kurir/Jelena Spasić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.