SASLUŠAN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MUŠKARCA IZ ČAČKA: Evo kako se branio, posle zločina bio u bekstvu 5 dana
Ubijeni M.S, Foto: Društvene mreže

istraga

SASLUŠAN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MUŠKARCA IZ ČAČKA: Evo kako se branio, posle zločina bio u bekstvu 5 dana

Preduzetnik se sumnjiči za dva krivična dela, ubistvo i neovlašćeno nošenje oružja

Objavljeno:

Pred tužiocem Višeg javnog tužilaštva u Čačku danas je saslušan čačanski preduzetnik D. P. (49) osumnjičen da je 25. aprila upucao M. S. (43).

Preduzetnik se sumnjiči za dva krivična dela, ubistvo i neovlašćeno nošenje oružja. Na okolnosti izvršenja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret on se danas pred tužiocem branio ćutanjem.

- Okrivljeni je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Čačku na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, jedno je ubistvo a drugo neovlašćeno nošenje oružja. On je saslušan u prisustvu svog branioca i iskoristio je svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem – izjavio je čačanski advokat Dragan Ranđelović Džakec, u ovom slučaju branilac D. P.

- Stav okrivljenog i odbrane je da se on u ovom trenutku ne izjašnjava na okonosti izvršenja krivičnih dela jer je prošlo malo vremena od samog kritičnog događaja. D. je još pod lekovima i sva pitanja koja bi se postavila tokom saslušanja bi ga dodatno uznemirila – smatra advokat Džakec.

Međutim, prema njegovim rečima kada se zdravstveno stanje osumnjičenog popravi, on će se pred tužiocem izjasniti.

- Stav okrivljenog i stav odbrane je da će on izneti svoju odbranu u trenutku kada budemo procenili da je to dobro za njega. Tačnije, on se do kraja postupka neće braniti ćutanjem, već će izneti odbranu - kaže advokat.

Policija
Policijafoto: RINA

D. P. se po Krivičnom zakoniku Republike Srbije na teret stavljaju dva krivična dela. Prvo je ubistvo po članu 113. a drugo neovlašćeno nošenje oružja po članu 348.

Podsećamo, ubistvo u krugu jedne firme u Preljini se dogodilo u prepodnevnim satima, a ekipe Hitne pomoći su na licu mesta konstatovale smrt Maria. Nakon pucnjave, D. P. je pobegao s mesta događaja i pet dana je bio u bekstvu. Predao se 29. aprila u prisustvu svog advokata.

Inače M. je od ranije poznat čačanskim organima gonjenja. Osuđivan je za iznudu, zelenašenje, prevare i nedozvoljenu trgovinu.

Motiv ovog ubistva za sada nije poznat, a pretpostavlja se da su u pitanju neraščišćeni računi dvojice preduzetnika, koji su u jednom periodu i sarađivali.

Bonus video:

00:22

Ubistvo u Čačku

(Espreso/Kurir/Denis Čeković/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.