ADVOKAT TINTOR O MAJCI OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO MALE DANKE: Šta bi ona mogla da kaže u Tužilaštvu?
Jugoslav Tintor, Foto: Nenad Kostić

UBISTVO DANKE ILIĆ

ADVOKAT TINTOR O MAJCI OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO MALE DANKE: Šta bi ona mogla da kaže u Tužilaštvu?

Za Dankom se tragalo 10 dana, a 4. aprila uhapšeni su D. D. i njegov kolega S. J.

Objavljeno:

Otac D. D. (50), uhapšen je u subotu zbog sumnje da je počinio krivično delo Pomaganje učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, a nejgova majka trebalo bi da bude ispitana u Višem javnom tužilaštvu u zaječaru u svojstvu svedoka o ubistvu devojčice Danke Ilić (2) za koje je osumnjičen njen sin.

S obzirom da je ona majka jednog i supruga drugog osumnjičenog, ona će u tužilaštvo moći da iskoristi svoje pravo i ne svedoči.

- Ona je u ovom postupku takozvani privilegovani svedok i ona u tužilaštvu može da odbije da svedoči s obzirom na to da su joj osumnjičeni sin i suprug. Tužilac je dužan da je upozori i postavi pitanje da li želi da se koristi tim pravom ili će svedočiti - kaže za Kurir advokat Jugoslav Tintor i dodaje:

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

- Ako kaže da želi da svedoči i iznese svoja saznanja, ona to može učiniti, ali ona zakonski nije u obavezi.

Prema rečima advokata u slučaju oca su sasvim druge okolnosti i on ima ista prava kao i sin, jer je osumnjičen, samo za drugo krivično delo.

- Otac ima prava okrivljenog i to je sve. Ukoliko ima saznanja i želi da kaže on to može učiniti na saslušanju, a može i da iskoristi svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem - kaže Tintor.

Danki Ilić, da podsetimo, svaki trag se izgubio 26. marta u mestu Banjsko polje kod Bora gde je došla sa majkom Ivanom Ilić i godinu dana starijim bratom. Devojčica je, kako se sumnja, išetala iz dvorišta dok je majka otišla do automobila i tad je krenula agonija.

Za Dankom se tragalo 10 dana, a 4. aprila uhapšeni su D. D. i njegov kolega S. J. koji se takođe sumnjiči za njeno ubistvo.

Bonus video:

04:07

Mladen Radulović tvrdi: Zbog čega osumnjičeni ne sarađuju sa policijom?

(Espreso / Kurir / Dijana Antonijević / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.