JEDAN OD OSUMNJIČENIH DA JE UBIO DANKU, HLADNOKRVNO IŠAO DA JE TRAŽI I NIJE JEDINI: Ove UBICE su radile ISTO
Policija dovodi S.J. u tužilaštvo, Foto: Nemanja Nikolić

NEVEROVATNO

JEDAN OD OSUMNJIČENIH DA JE UBIO DANKU, HLADNOKRVNO IŠAO DA JE TRAŽI I NIJE JEDINI: Ove UBICE su radile ISTO

Ovakav slučaj nažalost nije usamljen, a S.J. nije prvi ubica koji se nakon zločina pretvarao da traga za svojom žrtvom

Objavljeno:

Jedan od ubica male Danke Ilić, S.J., nakon što je sa kolegom iz JKP "Vodovod" ubio dvogodišnju devojčicu, a njeno telo sakrio, uključio se u potragu za detetom praveći se da ne zna šta se dogodilo. Potrazi se priključio na poziv direktora javnog preduzeća, a on nije prvi monstrum koji je učinio nešto tako hladnokrvno.

Rekonstruišući šta se kobnog 26. marta dogodilo u Banjskom polju, nakon što je dvogodišnja Danka Ilić neopaženo išetala iz dvorišta u kom je bila sa majkom i bratom, policija je rasvetlila zločin i njegove jezive pojedinosti. Ministar policije Bratislav Gašić saopštio je da su je radnici JKP „Vodovod“ S.J. (50) i D.D. (50) službenim vozilom naleteli na devojčicu dok je sama šetala ulicom. Tako onesvešćenu su je ubacili u automobil i odvezli na deponiju.

1 / 6 Foto: Damir Dervišagić

„Po izlasku iz Banjskog polja, u 14.00 sati, uputili su se Starobanjskim putem i prilikom dolaska na deponiju, na kojoj su se zadržali minut i 49 sekundi, S. J. je uzeo dete i bacio ga na bedem na kom je bila gomila smeća, dok je D. D. pazio da neko ne naiđe. Nakom toga su se vratili u firmu i ostavili vozilo, o hladnokrvnosti svedoči činjenica da je S. J, po pozivu direktora, otišao u Banjsko polje da traži devojčicu svestan da ju je hladnokrvno usmrtio“, saopštio je Gašić.

Ovakav slučaj nažalost nije usamljen, a S.J. nije prvi ubica koji se nakon zločina pretvarao da traga za svojom žrtvom.

Odveo dete sa rođendana, ubio je, pa se pravio da je traži

Vladica Rajković
Vladica Rajkovićfoto: Večernje novosti

Identičnu stvar učinio je Vladica Rajković 2016. godine u selu Vratarnica kod Zaječara, kada je ubio trogodišnju devojčicu Anđelinu Stefanović. Ubica i žrtva su bile komšije, a u danu kada je ubijena, devojčica je bila na dečijem rođendanu, u kući Vladicinog brata, koji je slavio rođendan svoje ćerke. Anđelina (3) je bila gost na toj proslavi, kao i Rajković. On je u jednom trenutku, kako su ispričali svedoci, odveo dete iz kuće. Ubrzo su i druge zvanice, ali najpre njena majka, shvatili da je nema i krenuli su u potragu.

Beogradski mediji su tada izveštavali da je ujak trogodišnje devojčice u jednom trenutku primetio da je Vladica u drugoj odeći. Tada su posumnjali da bi mogao imati veze sa nestankom devojčice, pozvali su policiju, a Vladica je pobegao. Oko sat i po kasnije je pronađen. Priznao je zločin, pokazao policajcima gde je njeno telo, a potom i da je neposredno pre toga ubio i Draganu Stanković (46).

Staklorezac ubio prijatelja, pa ga „tražio“

Staklorezac iz Beograda Filip Gavranović osuđen je početkom 2023. godine na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva svog komšije i drugara Nikole Ostojića u novembru 2017. godine. Ubica je nakon zločina telo sakrio u svoju staklorezačku radnju u Resavskoj ulici, u čijem komšiluku je radio i ubijeni pekar. Zločin se odigaro novembra 2017. u večernjim satima. Ubica je bio pijan, a Ostojića je ubio sa najmanje 26 udaraca čekićem po glavi i to iz koristoljublja.

Filip Gavranović
Filip Gavranovićfoto: Facebook printscreen/Gavranovic Filip

Nakon što je telo ostavio u svojoj radnji, našao se sa suprugom svoje žrtve koja je insistirala da Gavranović vrati dug od 2.000 evra koji je imao prema Luki Žižiću, vlasniku kafića „Ritual“ na Novom Beogradu, koji je u međuvremenu ubijen. Ubica se vratio u radnju, iz torbice žrtve je uzeo novac i pokazao ga njegovoj ženi. Tri dana je porodica tragala za Gavranovićem, a u potrazi im je „pomagao“ upravo ubica.

Ubistvo studentkinje, pa ih „tražio“ sa rodbinom

Ivana Stojković, Biljana Obradović
foto: Društvene mreže

Studentkinja Stomatološkog fakulteta u Beogradu Ivana Stojković (26) i maturantkinja paraćinske gimnazije Biljana Obradović (19), obe iz sela Krušar, pronađene su mrtve aprila 2010. godine u ranim jutarnjim satima u vikend naselju Ada kod Ćuprije. Policija je kasnije utvrdila da su se devojke vraćale iz Jagodine. Na putu ih je zaustavio Toplica Marković (30) iz sela Krušara, inače bivši momak Ivane Stojković, koji je ušao u automobil i primorao da ga odvezu do mesta Ada, u neposrednoj blizini Morave. Došlo je do verbalnog sukoba, a Marković je izvadio pištolj i najpre pucao u glavu Ivane Stojković.

Obradovićeva je pokušala da pobegne iz vozila ali ju je sustigao i ubio. Marković je potom pešice otišao do mesta Krušar. Oko 5.30, porodice, zabrinute što ih još nema kod kuće, a ne javljaju se ni na telefone, kreću u potragu za Ivanom i Biljanom. Marković se priključuje potrazi.

U međuvremenu je na svom Fejsbuk profilu objavio: „Ko god je proveo i minut s Ivanom u društvu zna koliki je ovo gubitak za sve, živećeš večno u našim srcima, nadam se da si sada na nekom lepšem i sigurnijem mestu!“

Strica bacio šaht, pa ga tražio sa policijom

Kada je telo Branka Ilića iz Srpskog Miletića pronađeno februara 2023. godine, verovatno niko nije mogao da pretpostavi da se iza svega krije porodičan zločin. Njegov nestanak je prijavljen u januaru, policija je tragala za njim, kao i bratanac S. I. (21) koji je sa njim živeo nakon što su mu preminuli roditelji, a i stric je bio sam. Ilićev nestanak prijavile su komšije i rodbina, videvši da se ne javlja. Njima se u potrazi pridružio upravo I. S. koji im je odmah bio sumnjiv.

Policija ga je privela, a on je priznao da je strica ubio, a potom njegovo telo bacio u šaht.

Bonus video: Poslednji put telo brata osumnjićenog D. D. provezeno je pored kuće

00:44

Poslednji put telo brata osumnjićenog Dejana D. provezeno je pored kuće

(Espreso/Nova.rs/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.