ŠTA ĆE SE DESITI AKO SE KOD OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO DANKE ILIĆ UTVRDI DUŠEVNA BOLEST? Stručnjaci sve objasnili
Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić, Foto: Nemanja Nikolić

UBISTVO DANKE ILIĆ

ŠTA ĆE SE DESITI AKO SE KOD OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO DANKE ILIĆ UTVRDI DUŠEVNA BOLEST? Stručnjaci sve objasnili

Brojna pitanja su ostala otvorena, a samo jedno od njih je - kako je moguće da telo još nije nađeno

Objavljeno:

Prošlog četvrtka predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je javnosti da je devojčica Danka Ilić ubijena, kao i da su za to okrivljena dva radnika JKP “Vodovod” koji su je usmrtili službenim vozilom.

Brojna pitanja su ostala otvorena, a samo jedno od njih je - kako je moguće da telo još nije nađeno i šta bi se moglo dogoditi sa istragom ako se ono ne nađe.

O tome su u Jutarnjem program TV Prve govorili Stefan Čorda, advokat, Božidar Spasić, bivši obaveštajac i Radiša Roskić, penzionisani načelnik u BIA.

1 / 8 Foto: MUP

Oni su istakli da policija sada saopštava podatke koji ne mogu da ugroze istragu, a da će se mnogo više o svirepom zločinu znati kada se nađe telo i uradi obdukcija.

Takođe, već sada postoje elementi za podizanje optužnice za teško krivično delo, a sav dosadašnji material prikupljen tokom ispitivanja osumnjičenih biće uzet kao dokaz. U tom smislu, kako su naveli, telo devojčice nije jedini dokaz, ali jeste suštinski.

Na pitanje šta ako se kod osumnjičenih utvrdi duševna bolest, sagovornici TV Prve navodi da u tom slučaju, ukoliko se to i dokaže, osumnjičeni bi mogli biti proglašeni neuračunljivim što bi dalje značilo da bi bili hospitalizovani.

Bonus video:

00:13

Sahrana Dalibora Dragijevića održaće se danas na Novom groblju u Zlotu

(Espreso / TV PRVA / B92/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.