EVO ŠTA SE SVE DOGAĐALO TOKOM 10 DANA POTRAGE ZA DANKOM ILIĆ: Poziv majke, pretraga terena, snimak iz Beča
Danka Ilić, Foto: MONDO/FACEBOOK

tragedija

EVO ŠTA SE SVE DOGAĐALO TOKOM 10 DANA POTRAGE ZA DANKOM ILIĆ: Poziv majke, pretraga terena, snimak iz Beča

Ovako je izgledalo 10 dana potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Bora

Objavljeno:

Malena Danka Ilić (2), koja je nestala 26. marta u Banjskom polju u Boru, je ubijena. Ova informaciju je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na 10. dan od potrage.

Dve osobe uhapšene su zbog sumnje da su udarili automobilom malenu Danku, a potom njeno telo bacili na divlju deponiju uz ”Starobanjski put” kod Bora.

Nesreća se, prema nezvaničnim saznanjima, dogodila 26. marta u 13.52 časova. Majka devojčice je ranije u policiji rekla da je Danka nestala oko 13.45 časova.

S. J. je osumnjičen da je službenim automobilom marke fiat "panda” u ulici Radomira Putnika udario u dvogodišnju Danku i usmrtio je.

Tada je, kako se sumnja, zajedno sa kolegom D. D. telo djevojčice ubacio u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gde su telo izbacili sa desne strane puta, tvrdi izvor ATV.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: Nemanja Nikolić, MUP Srbije

Šta se dešavalo u prethodnih 10 dana?

Prvi dan: Majka prijavila nestanak

Devojčica je nestala 26. marta ispred pojate u Banjskom polju, gde je došla sa majkom i godinu dana starijim bratom da se igra.

Kako je za Telegraf.rs tada rekla njena majka, devojčica je nestala u momentu kada je ona drugom detetu davala vodu.

- Okrenula sam se da dam vodu drugom detetu i kada sam pogledala ponovo, nje tu nije bilo - rekla je majka tada.

U potragu za nestalom devojčicom uključili su se meštani, brojne policijske i vatrogasne službe a po prvi put je tada uključen i alarm "Pronađime".

Drugi dan potrage: Istraga nastavljena operativnim putem

Nakon što je policija utvrdila da se nestala devojčica Danka Ilić ne nalazi na 10 kvadratnih kilometara koji su pretraživani tokom dva dana u mestu Banjsko Polje kod Bora, potraga za devojčicom se nastavila operativnim putem.

Treći dan potrage: Uhapšena tri muškarca iz BiH koji su se povezivali sa nestankom male Danke (2)

Pripadnici FUP-a treći dan potrage lišili su slobode tri osobe po aktu Interpola Beograd, za koje se sumnjalo da su putem TikToka objavile da su povezane s nestankom devojčice Danke Ilić (2) u Srbiji, saznaje "Avaz".

Kako je tada Avaz preneo, uhapšeni su na području opštine Hadžići. Jedan od uhapšenih se zove Basar i on je državljanin BiH.

Pretražena je i njihova okolina te je utvrđeno da devojčica nije kod njih, pisao je Klix.

Četvrti dan potrage: Po drugi put se oglasio Dankin tata

Miloš Ilić, otac nestale Danke Ilić (2) za kojom je u tom trenutku tragala cela Srbija, prošao je poligrafsko ispitivanje.

Kako Telegraf saznaje, otac nije pozvan na ispitivanje u policijsku stanicu u Boru, dok majka jeste zbog toga što je ona poslednja bila sa devojčicom pre njenog nestanka.

Peti dan potrage: Helikopteri nadletali Banjsko polje i Borsko jezero

Peti dan potrage za malenom Dankom trebalo je prema nezvaničnim saznanjima da bude prebačena na područje oko Borskog jezera.

Par helihoptera je nadletalo Banjsko polje i Borsko jezero u potrazi za nestalom Dankom Ilić (2) kojoj se svaki trag gubi 26. marta oko 13.45 časova u ovom mestu.

Šesti dan potrage: Objavljen snimak iz Beča na kom je navodno bila Danka

Šesti dan potrage ulivao je nadu, kada je MUP objavio snimak iz Beča na kom se sumnjalo da je navodno Danka. Naša policija alarmirala je Interpol i podignuta je žuta poternica.

Policijska kola
Policijska kolafoto: Nemanja Nikolić

Ekipa Telegrafa pokazala je snimak ujaku i prvim komšijama roditelja devojčice, ali oni nisu mogli da potvrde da je u pitanju njihova Danka.

Sedmi dan potrage: Pretražena deponija

Sedmi dan potrage pretražena je deponija na Starom banjskom putu ali ništa nije nađeno. Ekipa Telegrafa stigla je u Beč, gde je obišla stanicu na kojoj je navodno viđena Danka.

Osmi dan potrage: Oglasila se po prvi put majka Danke Ilić

Ivana Ilić, majka nestale devojčice, prvi put od kada je Danka nestala otkriva za Nova.rs da li je pogledala snimak na kome je navodno devojčica, ali i koliko je bole medijska nagađanja da iza svega stoji upravo ona. Ivana navodi da su suprug i ona zajedno, da se bore svaki dan da im se dete što pre vrati kući, ali i da danima o njoj izlaze brojne nebuloze.

"Držimo se koliko možemo, samo da se Danka što pre pronađe. Čekamo da se sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasiti javno, i odgovoriti na sve uvrede, prozivke, nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivice na mene i supruga", navela je potištena Ivana.

Deveti dan potrage: Oglasile se Rumunke koje su viđene na snimku

List Kosmo, tvrdio je juče da je uspeo da pronađe jednu od žena za koje se smunja da su na snimku.

Očekivano, jedna od njih bila je vrlo nervozna.

"Šta da im kažem? U paklu sam od nedelje! Bila sam u Velsu kada sam tokom noći primila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom deli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da se za mnom traga zbog nestalog deteta. Odmah sam u nedelju otišla u policiju u Velsu i zatražio pomoć, ali su me poslali kući i savetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Juče sam otišla u policiju u 21. okrug, tražila sam da mi pomognu i zaštite mene, zaštite moje dete i moju majku. Upravo su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bila sam jako uplašena, nisam znala šta da radim, obuzeo me strah da ću ostati bez posla", rekla je ona.

Telegraf nije mogao nezavisno da proveri da li je u pitanju zaista žena sa spornog snimka.

Deseti dan potrage: Vučić saopštio da je malena Danka ubijena

Nažalost, danas su saopštene vesti koje niko nije želeo da čuje. Vučić je na hitnoj sednici saopštio da je Danka Ilić ubijena.

Bonus video:

01:20

VUČIĆ: Loše vesti za malu Danku iz Bora, uhapšena dva lica koja su izvršila ubistvo, kako sam shvatio priznali su delo obojica?

(Espreso/Telegraf.rs/M.P./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.