OGLASIO SE I MUP: Ukoliko dobijete OVU PORUKU, nikako ne otvarajte (FOTO)
MUP, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

SMS PREVARE

OGLASIO SE I MUP: Ukoliko dobijete OVU PORUKU, nikako ne otvarajte (FOTO)

Hitno se oglasio MUP povodom SMS prevare

Objavljeno:

MUP Republike Srbije obaveštava građane da društvenim mrežama kruži prevara koja za cilj ima krađu ličnih podataka. Iz policije apleuju na građane da budu obazrivi i da "ne nasedaju" da prevare.

- Ukoliko dobijete SMS ili e-mail poruku u kojoj se od vas traži "ažuriranje" ličnih podataka, zbog navodne isporuke ili isplate, ni u kom slučaju ne otvarajte linkove koji su navedeni u poruci niti na bilo koji način ne stupajte u komunikaciju sa pošiljaocima. Reč je o "fishing" porukama čiji cilj je krađa ličnih i osetljivih podataka u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi - saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako dalje navode, ukoliko ste ipak otvorili link u poruci i ostavili svoje lične podatke, o tome odmah obavestite Službu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Posebno javno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Lične podatke na internetu delite samo u izuzetnim slučajevima i to kada prethodno proverite validnost fizičkih ili pravnih lica koji podatke potražuju.

Bonus video:

03:52

MUP KREĆE SA PRIMENOM TEORIJE OŽILJKA U SAOBRAĆAJU! Božović: Posmatraće vas po principu pokretnog prozora i ODUZETI VOZILO

(Espreso/Kurir/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.