LJUBOMIR KOJI JE OPLJAČKAO TAMARU EKLSTON U TUŽILAŠTVU: Nova istraga protiv srpkog lopova PRVE KLASE, MILIONE UZEO
Ljubomir Romanov, Foto: Italijanska policija

JAVLJENO JE

LJUBOMIR KOJI JE OPLJAČKAO TAMARU EKLSTON U TUŽILAŠTVU: Nova istraga protiv srpkog lopova PRVE KLASE, MILIONE UZEO

Za Romanovim je poternicu raspisala Velika Britanija koja ga od 2019. potražuje zbog sumnje da je opljačkao vilu Tamare Eklston

Objavljeno:

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal danas je donelo naredbu o proširenju istrage protiv Ljubomira Romanova, Laure Radosavljević i Cristijana Jovanovića, zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, više krivičnih dela pranje novca, više krivičnih dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

- U toku su saslušanja osumnjičenih Ljubomira Romanova i Laure Radosavljević koji se nalaze u pritvoru, dok osumnjičeni Cristijan Jovanović nije dostupan pravosudnim organima Republike Srbije i protiv njega će biti stavljen predlog za određivanje pritvora Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Ljubomir Romanov, koji se ranije prezivao Radosavljević, koji je bio na listi najtraženijih evropsikih begunaca nakon što su njegovi saradnici 2019. obili i pljačkali kuće bogataša u Engleskoj, uhapšen je u decembru prošle godine.

Kako je Kurir pisao, za Romanovim je poternicu raspisala Velika Britanija koja ga od 2019. potražuje zbog sumnje da je opljačkao vilu Tamare Eklston, naslednice vlasnika Formule 1, iz koje je odneo plen od 25 miliona funti. Romanov se tereti da je iste godine opljačkao i bivšeg fudbalera Frenka Lamparda, pokojnog vlasnika FK Lester i mnoge druge milijardere.

Kuća Romanova u Obrenovcu
Kuća Romanova u Obrenovcufoto: KURIR/D.A.

Inače, opljačkani novac nikada nije pronađen, a sumnja se da su ga "oprali" u Srbiji. Romanov u Obrenovcu ima velelepnu vilu.

Bonus video: Pljačka motora u Mirijevu

01:54

Pljačka motora u Mirijevu

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.