"SUĐENJA SU SULUDA, RODITELJI UBIJENIH TRAŽE PREVIŠE...": Sramotna izjava advokatice roditelja dečaka ubice!
Roditelji dečaka ubice sa Vračara, Foto: Stefan Stojanović/Mondo, Dado Đilas, Privatna arhiva/Kurir

SRBIJA NA NOGAMA

"SUĐENJA SU SULUDA, RODITELJI UBIJENIH TRAŽE PREVIŠE...": Sramotna izjava advokatice roditelja dečaka ubice!

Sudeći po izjavi advokatice roditelja maloletnog ubice, njegove roditelje izgleda da brine samo jedno "kako da sačuvaju svoje stanove, kuće i placeve, odnosno novac"?!

Objavljeno:

Suđenje porodici dečaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koji je 3. maja 2023. ubio devet učenika te škole i radnika obezbeđenja, a ranio više njih, još uvek je u toku, a pored krivičnog postupka, protiv njih je pokrenut i parnični postupak, nakon što su ih porodice nastradalih tužile zbog naknade nematerijalne štete usled smrti bliskog lica.

Na prethodnim ročištima svedočili su roditelji ubijene dece. Oni su opisivali kako je izgledao 3. maj, ali i kako sada žive bez svoje dece. Njihove reči svima su izazvale suze i otvorile pitanje: "Zbog čega roditelji dečaka ubice nisu preduzeli ništa da spreče masakr, kako je moguće da nisu primetili da se s njihovim sinom nešto dešava, zašto ga je otac vodio u streljanu, zašto mu je oružje učinio dostupni i zbog čega su zataškavali da je njihovo dete imalo krize svesti?".

OŠ Vladislav Ribnikar, Vračar
foto: Nemanja Nikolić

Pitanje koje možda i najviše muči roditelje žrtava jeste: "Zašto ni jednom nisu rekli "krivi smo?"

Međutim, sudeći po izjavi advokatice roditelja maloletnog ubice, njegove roditelje izgleda da brine samo jedno "kako da sačuvaju svoje stanove, kuće i placeve, odnosno novac"?!

Naime, advokatica Marina Ivelja je nakon ročišta održanog u petak istakla "da smatra da su ovi parnični postupci potpuno suludi i da roditelji ubijenih traže previše novca", zanemarujući činjenicu da je reč o tragediji nemerljivih razmera.

- Imovina porodice iznosi 598.500 evra, verovatno će biti 15, 20 ročišta, pitanje je da li će njihova imovina biti dovoljna samo za namirenje advokatskih troškova - rekla je Ivelja ispred Palate pravde i dodala kako prvo moraju biti izmireni sudski troškovi, advokatski, kao i izvršiteljski i tek na kraju ono glavno, a to je naknada štete tužiocima.

Roditelji dečaka ubice sa Vračara
Roditelji dečaka ubice sa Vračarafoto: Nenad Kostić, Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

Na ovu temu osvrnula se i Milanka Negić, majka ubijene devojčice Sofije, koja je tokom potresnog svedočenja skrenula pažnju upravo na ovo izlaganje advokatice dečaka-ubice i njegovih roditelja, i njene zahteve "da se postupak obustavi iz razloga što oni nemaju imovinu koja bi mogla da pokrije sve to".

- Vređa izlaganje advokatice koja je zatražila da se postupak obustavi jer oni nemaju imovinu koja bi mogla da pokrije sudske troškove i tužbene zahteve porodica - rekla je Milanka u sudnici.

Na izjavu Marine Ivelje reagovao je i Ognjen Božović, zastupnik oštećenih porodica.

- Ovaj postupak ne vodi se radi naknade nematerijalne štete koliko radi utvrđivanja građansko-pravne odgovornosti, a na osnovu iskaza roditelja, dobijeni iznos biće svakako usmeren u humanitarne svrhe - rekao je tada advokat.

Blokirana imovina roditelja dečaka ubice: Pokušali da prenesuna treće lice

Nakon majske tragedije, porodica dečaka ubice radila je na tome da zaštite svoju imovinu, kako bi je preneli na treće lice, odnosno poklonili nekom od rođaka, a otac dečaka koji se od tog momenta nalazi u pritvoru, tada je zatražio da mu u posetu u pritvor dođe notar, nakon čega je i usledila nova odluka suda.

Pa da podsetimo, sud je doneo odluku u vidu privremene mere zabrane raspolaganja, prodaje ili prenosa imovine porodici dečaka ubice, koja će trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka, i to na osnovu predloga oštećenih koji su dobili informaciju da roditelji dečaka ubice planiraju da prenesu imovinu na treće lice, iz razloga što bi na taj način mogli onemogućiti da naplate odštetu na kraju sudskog postupka za pretrpljenu duševnu bol i patnju.

Bonus video:

03:10

PUCNJAVA U OSNOVNOJ ŠKOLI VLADISLAV RIBIKAR: Najnovije informacije

(Espreso/ Kurir/ Tatjana Vasiljević/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.