EVO KOLIKO VREDI IMOVINA RODITELJA DEČAKA UBICE: Pokušavaju da UMANJE VREDNOST, a JEDNA stvar je POSEBNO SUMNJIVA
Roditelji dečaka ubice, Foto: Stefan Stojanović/Mondo, Dado Đilas, Privatna arhiva/Kurir

masakr

EVO KOLIKO VREDI IMOVINA RODITELJA DEČAKA UBICE: Pokušavaju da UMANJE VREDNOST, a JEDNA stvar je POSEBNO SUMNJIVA

Postavlja se pitanje da li će imovina porodice dečaka ubice biti dovoljna samo za namirenje advokatskih troškova

Objavljeno: 21:46h

Marina Ivelja, advokatica porodice dečaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" izjavila je nakon jednog od prethodnih ročišta da je imovina porodice procenjena na 598.500 evra, te je tražila da se parnični postupak po tužbama porodica žrtava obustavi do okončanja krivičnog. Ipak, kako saznaje "Blic", ni u jednom od poatupaka koji se vodi zbog pucnjave u školi procenitelj imovine nije analizirao nekretnine porodice Kecmanović, pa nije ni zaključeno kolika je vrednost svega što poseduju.

Advokatica porodice Kecmanovića izjavila je nakon suđenja roditeljima dečaka ubice da će verovatno biti 15-20 ročišta i da je pitanje da li će njihova imovina biti dovoljna samo za namirenje advokatskih troškova. Kako je objasnila, prvo moraju da se namire sudski troškovi, advokatski i izvršiteljski troškovi i tek na kraju glavni zahtev, odnosno naknada štete tužiocima.

- Zbog toga smatram da su ovi postupci suludi i da je sud morao da prekine ovaj postupak do okončanja krivičnog, jer je parnični postupak vezan odlukom krivičnog suda - navela je ona.

Šta od imovine ima porodica dečaka ubice?

Tragom ove informacije "Blic" je došao do podatka šta u svom vlasništu imaju Kecmanovići, a šta im je nakon tužbi porodica ubijene dece u OŠ "Vladislav Ribnikar" kojima traže odštetu za smrt bližnjih zabranjeno da prodaju, poklone... do okončanja postupka.

Vračar
Vračarfoto: Kurir

Vladimir Kecmanović, otac dečaka ubice, u svom vlasništvu ima:

  • stan na Savskom Vencu od 87 kvadrata,
  • automobil "mercedes" 2005. godište.

Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice, u svom vlasništvu ima znatno više imovine:

  • stan kod Vukovog spomenika od 47 kvadrata i parking mesto na istoj lokaciji,
  • polovinu stana na Vračaru od 57 kvadrata,
  • polovinu stana na Zvezdari od 91 kvadrat,
  • polovinu udela na porodične Kuće u Nišu,
  • polovinu pomoćnog objekta od 40 kvadrata u Nišu,
  • oko 25 ari poljoprivrednog zemljišta, građevinskog zemljišta i njiva u Nišu i okolini Paraćina,
  • automobil "fijat 500", 2017. godište.

Roditeljima dečaka ubice privremeno je zabranjeno da koriste novac sa svih računa, privremeno su im oduzeti i gotovina i hartije od vrednosti. Koliko je para u pitanju za sada nije poznato.

Koliko zaista vredi imovina porodice Kecmanović?

"Blic" je na osnovu prosečnih cena kvadrata na lokacijama u Beogradu gde Kecmanovići imaju stanove izračunao njihovu najmanju vrednost.

Ugrubo, samo njihove najvrednije nekretnine vrede bar oko 700.000 evra, što je za najmanje 100.000 evra više od cifre koju je navela njihova advokatica.

U ovu računicu nismo unosili vrednost kola, imovinu i zemlju koju Miljana Kecmanović ima u Nišu i Paraćinu.

Deo taktike advokata Kecmanovića

Kako navodi izvor "Blica" upoznat sa postupkom koji se vodi protiv Kecmanovića, izjava njihove advokatice je deo taktike da se suđenje razvodni i manipuliše sa sudom.

- Ona je zamenila teze u jer parnični postupak koji se vodi protiv Kecmanovića se odnosi direktno na njihovo vaspitanje dečaka ubice, na ono što je njihov sin uradio 3. maja 2023. godine u OŠ "Vladislav Ribnikar". Ukratko rečeno, to je postupak za masakr u školi, dok krivični postupak koji se vodi protiv njih se tiče samo toga što je otac sina vodio u streljanu, što nije adekvatno zaključao oružje, što je na čauri u učionici nađen DNK majke. Samim tim, čekanje da se okonča krivični postupak da bi se nastavilo suđenje u parnici nema nikakvog smisla, jer su to potpuno dva odvojena postupka, za potpuno različite stvari. Da sutra Kecmanovići budu oslobođeni u krivičnom postupku, parnica se neće prekinuti - naglašava izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Šta ako presuđeni iznos bude veći od imovine porodice dečaka ubice?

Porodice ubijene dece tražile su odštetu zbog smrti bliskog lica.

Ukoliko sud u parnici presudi iznos koji premašuje vrednost imovine Kecmanovića, kako navodi naš izvor, to će značiti da će sve šta imaju biti prodato, a ukoliko ni to ne bude dovoljno, biće naloženo da u budućnosti isplaćuju iznos u skladu sa sudskom odlukom.

Podsetimo, prva porodica koja je podnela privatnu tužbu protiv roditelja dečaka ubice podneli su majka, otac, brat i sestra Adriane Dukić žrtve pucnjave u Ribnikaru.

Kako smo ranije nezvanično saznali, oni zahtevaju naknadu nematerijalne štete zbog smrti bliske osobe, kao i straha i bola, a iznos koji potražuju iznosi oko 300.000 evra.

Nakon ovog zahteva, usledio je novi i to od 27 članova porodica ostalih žrtava.

Suđenja u oba postupka su u toku.

Potresna svedočenja roditelja ubijene dece

Milanka Negić, majka ubijene devojčice Sofije Negić govorila je na prethodnom ročištu o ubistvu ćerke i ispričala je da ju je 3.maja ujutru pozvala i Sofijina drugarica, koja joj je ispričala da čekala Sofiju ispred WC-a kada je počela pucnjava.

- Rekla mi je da je ona u tom trenutku uletela u kabinu i popela se na WC šolju i tiho je Sofiji govorila da ne izlazi napolje. Ali je ona nije čula. U tom trenutku, Sofija je istrčala. Rekla mi je da Sofija leži pored klavira, ali da nema povređenih - rekla je ona.

Dan ranije su svedočili roditelji ubijene Mare Anđelković.

- Rekao mi je da misli da se puca i bio je uznemiren i plakao je. Pomislila sam: "Šta priča dete, u školi ne može da se puca". Čula sam decu u pozadini koja plaču, razredna ih je zaključala u učionici. Pokušala sam da sinu kažem da se smiri, da budem tu da sačeka šta će razredna kaže - priseća se Marina mama.mama.

1 / 5 Foto: Tamara Trajković

Kako je dodala tada joj je sin rekao: "Mislim da K. puca".

Pre svedočenja Marine mame, govorili su roditelji ubijene Bojane Asović, devojčice koja je ubijena dok je bila dežurna.

Podsetimo, pre porodice Asović svedočio je Dragan Kobiljski, otac ubijene Eme.

On je rekao da ne bi imao hrabrosti da uradi to što je Ema.

Dragan je za sudsku govornicu izašao nakon svoje supruge Nine koja je u svom svedočenju navela da im niko od porodice Kecmanović nije rekao da mu je žao.

Nina Kobiljski je ispričala da je na prethodnom ročištu ona je iznela detalje iz zajedničkog života, pričala je o 3. maju, o sahrani, prepoznavanju deteta.

Bonus video:

03:16

ZAŠTO OSUMNJIČENI ZA MASAKR U MLADENOVCU NE IDE NA DOŽIVOTNU? Advokati za Kurir TV pojasnili zakonske odredbe koje ga štite

(Espreso/ Blic/ B.B/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.