"UBIŠE NAM DETE I JOŠ NIŠTA": Porodica nastradalog Željka (19) VAN SEBE, ponovo ODLOŽENO SUĐENJE
Nastradali Željko Ristić, Foto: Kurir

SRAMOTA!

"UBIŠE NAM DETE I JOŠ NIŠTA": Porodica nastradalog Željka (19) VAN SEBE, ponovo ODLOŽENO SUĐENJE

Porodica nastradalog mladića sa očajem je danas izašla iz sudnice, čuvši da se ročište ponovo odlaže

Objavljeno:

„Čim preskočimo ovaj prag suda setimo se na onaj dan kada smo doživeli tu tragediju. Teški su dani, ubiše nam dete i još ništa, izgubismo i nadu i zdravlje i sve. Idemo svakog dana na groblje. Ko je to uradio neka mu se vrati na isti način. Kada legnem u krevet svako veče zamišljam kako moje dete dolazi i kaže mi: “Baba, došao sam da te poljubim pa idem da spavam“. Ali, toga nema više, ne spavam ni noću, ni danju“.

Ovako govori Dragica Perić iz Šainovca, baka nastradalog Željka Ristića (19) nakon novog odlaganja suđenja Miodragu Periću (39) iz tog sela koji je optužen da 28. decembra 2021. godine vozeći pijan „golfom“ naleteo na Ristića i usmrtio ga na licu mesta.

Suđenje je krajem prošle godine došlo skoro do kraja ali je postupak nastavljen kako bi se sa potrebnom dozom izvesnosti utvrdilo ko se nalazio za volazom „golfa smrti“. Porodica nastradalog mladića sa očajem je danas izašla iz sudnice, čuvši da se ročište ponovo odlaže.

Saobraćajna policija, Saobraćajna nesreća, Policija
foto: Printscreen/Instagram/Moj Beograd

- Teško nam padaju odlaganja suđenja. Danas ne dođe jedan, sutra drugi. Ne može ovo da se završi, nešto ovde nije u redu. Ovde se nešto radi. A šta – oni znaju, mi ne znamo ništa – kaže baka Dragica.

Današnje ročište, kako je obrazložio sudija Mirko Drašković, odloženo je zbog sprečenosti Perićevog branioca advokata Milana Petrovića da prisustvuje, o čemu je obavestio sud. Pred sudom se danas nije pojavio ni svedok, Marko Disić, iako je uredno bio pozvan.

-Branilac Milan Petrović je juče obavestio dopisom sud da je angažovan kao član radne grupe za izmenu Zakona o krivičnom postupku, zajedno sa predsednicima advokatskih komora Beograda i Vojvodine, i da je njegovo prisustvo obavezno od 21. do 23. februara u Vrdniku. Zbog toga sam obavestio veštaka Dejana Šorgića da ne dolazi. Svedok Marko Disić koji se nije pojavio, uredno je pozvan. Na sledećem pozivu biće naznačeno da u slučaju nedolaska sledi privođenje – rekao je sudija Drašković.

Auto išao najmanje 70 na sat

Kako smo pisali, Miodrag Perić se tereti da je izazvao saobraćajnu nesreću u Šainovcu u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled potpune alkoholisanosti, krećući se nedozvoljenom brzinom od najmanje 70 kilometara na čas na deonici puta gde je dozvoljena brzina bila 50 kilometara na čas. On je optužen da je prešao u suprotnu kolovoznu traku i potom udario u pešaka. Od zadobijenih povreda Željko Ristić koji je ubrzo preminuo na licu mesta. Nakon toga je pobegao sa mesta nesreće.

Perić je negirao da je bio za volanom automobila i krivicu za tešku nesreću pokušava da prebaci na Marka Disića koji je, prema dosadašnjim saznanjima, bio suvozač. Perić se pred sudom sve vreme branio da je bio onesvešćen od alkohola, a da je vozio Disić koji ga je navodno zbog toga prijavio policiji, dok je Disić odbacio sve optužbe nazvavši Perića „lažovom i sramotom za ljudski rod“. Odbrana ističe da je Perić padao sa nosila kada ga je Hitna pomoć kritične noći vozila u bolnicu iz Doljevca, gde je pronađen njegov automobil, jer je bio toliko pijan da nije mogao ni da stoji a kamoli da u takvom stanju vozi.

Dokazni postupak završen pa nastavljen

Predmet je došao do samog kraja pa je bilo zakazano i izricanje presude nakon završnih reči u kojima je VJT zatražilo najmanje 13 godina zatvora za Perića, a odbrana oslobađajuću presudu. Ali, nakon analize izvedenih dokaza, sudsko veće kojim predsedava sudija Mirko Drašković odlučilo da nastavi dokazni postupak i nastavi sa prikupljanjem dokaza kako bi se saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo pešak rasvetlila u najvećoj mogućoj meri. Sud je naložio dodatna DNK veštačenja kao bi se utvrdilo ko je bio na mestu vozača kritične večeri.

Trenerka rešava misteriju?

Veštak Šorgić saopštio je na prošlom ročištu da je DNK analizom na desnoj strani trenerke Marka Disića, pronađeni su tragovi sadržaja povraćanja vozača Miodraga Perića. On je po nalogu suda izvršio dodatnu DNK analizu tragova unutrašnjosti vozila i garderobe Disića a sve kako bi se utvrdilo ko je sedeo na mestu vozača u momentu nesreće. Misterija – kako su se tragovi povraćanja vozača našli na desnoj strani trenerke suvozača, biće razrešena na narednom ročištu kada će veštak detaljno pojasniti nalaz i odgovarati na pitanja obe strane, nakon čega će ponovo kao svedok biti saslušan i Disić. Sudija Drašković je naložio svim stranama u postupku da spreme završne reči za sledeće ročište.

Bonus video: TEŽAK UDES NA BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: U sudaru POGINUO motociklista, drugi povređen

00:02

TEŽAK UDES NA BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: U sudaru POGINUO motociklista, drugi povređen

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.