RODITELJI DECE UBIJENE U "RIBNIKARU" OGORČENI! Tvrde da su izjave OPTUŽENIH SRAMNE, evo šta se dešavalo u sudnici
Foto: Kurir

STRAŠNO

RODITELJI DECE UBIJENE U "RIBNIKARU" OGORČENI! Tvrde da su izjave OPTUŽENIH SRAMNE, evo šta se dešavalo u sudnici

Ogorčeni roditelji, koji su u Palatu pravde danas došli noseći u rukama fotografije svoje ubijene dece i Dragana Vlahovića, prvi put su se obratili po završetku suđenja advokatu Borivoju Boroviću

Objavljeno:

Suđenje roditeljima dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u jezivom masakru ubio devet učenika Osnovne škole Vladislav Ribnikar i radnika obezbeđenja, odlukom sudskog veća, danas je nastavljeno iza zatvorenih vrata, bez prisustva javnosti ali i roditelja ubijene dece koji su kraj ročišta sačekali ispred sudnice, jer će biti saslušani kao svedoci tokom sudskog postupka.

Ogorčeni roditelji, koji su u Palatu pravde danas došli noseći u rukama fotografije svoje ubijene dece i Dragana Vlahovića, prvi put su se obratili po završetku suđenja advokatu Borivoju Boroviću koji brani roditelje dečaka ubice.

- Lažete, branite kriminalce za pare, monstrumi - obratili su se roditelji dece ubijene u Ribnikaru braniocu optuženih.

Dečak ubica, Kosta Kecmanović, Roditelji, Vračar
foto: Stefan Stojanović/Mondo, Dado Đilas, Privatna arhiva/Kurir

Kako se saznaje, roditelji ubijene dece ogorčeni i zbog ponašanja roditelja ubijenog dečaka u sudnici, koji nisu pokazali nikakvu empatiju prema porodicama ubijenih.

- Potresno je bilo, roditelji su slike dece, kao i rodbina ubijenog Dragana Vlahovića poređali ispred sudnice. Pored njih je prošla i majka dečaka ubice ali se nije osvrnula - kaže izvor Kurira.

Prvi je u sud jutros stigao otac Angeline Aćimović, koja bi na današnji dan napunila 15 godina. On je u sud ušao noseći njenu fotografiju, a kako je rekao, pre suđenja porodica je obišla njenu večnu kuću.

Njen otac rekao je i da večeras u Angelininu čast organizuju na Tašmajdanu klizanje i puštanje balona.

OŠ Vladislav Ribnikar, Angelina Aćimović, Suđenje
foto: Stefan Stojanović/Mondo

Inače, porodice ubijene dece danas nisu mogle da prisustvuju suđenju, jer bi u nastavku postupka trebalo da budu saslušani kao svedoci. Njihovi zastupnici, kako nezvanično saznajemo, ponovo su sudu predložili da razmotri mogućnost da im u skladu sa zakonom dozvoli da iz sudnice prate iznošenje odbrana optuženih.

- Sudsko veće, odluku će doneti naknadno i nastavak suđenja zakazan je za 29. februar i 1. mart. Tada bi trebalo da se nastavi sa uvodnim izlaganjima, a potom počne i sa iznošenjem odbrana - kaže sagovornik Kurira.

Inače, i današnjem suđenju prisustvovao je i pored dva tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koja od prvog dana rade na predmetu i Glavni javni tužilac Nenad Stefanović.

Roditelji dečaka ubice, juče su kratko, na početku suđenja izjavili da "nisu krivi". Osim oca i majke dečaka ubice, na optužnici su i odgovorno lice Streljačkog kluba "Partizan Practical Shooting", kao i instruktor u tom klubu.

Bonus video: Hapšenje oca dečaka koji je pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

00:14

Hapšenje oca dečaka koji je pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.