EVO KAKO SU SE IZJASNILI OTAC I MAJKA DEČAKA UBICE: Danas održano prvo ročište
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

javljeno je

EVO KAKO SU SE IZJASNILI OTAC I MAJKA DEČAKA UBICE: Danas održano prvo ročište

Optuženi su se kratko izjasnili o krivici, a sutra će detaljno iznositi odbranu

Objavljeno: 14:52h

Majka i otac dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara škole, negirali su danas krivicu na suđenju u Višem sudu u Beogradu, saznaje Tanjug.

Krivicu su negirali i zaposleni streljane.

Sudija je danas usvojio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da javnost isključi sa suđenja radi zaštite prava i interesa svih maloletnih oštećenih u ovom postupku.

Kosta Kecmanović, Dečak ubica, OŠ Vladislav Ribnikar, Majka
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Kako su advokati potvrdili novinarima ispred suda, na današnjem suđenju je pročitana optužnica, a zatim su održana uvodna izlaganja odbrane i tužilaštva.

Optuženi su se kratko izjasnili o krivici, a sutra će detaljno iznositi odbranu.

Osim oca i majke, optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud oca osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Dečak ubica, Vračar, Vladimir Kecmanović
foto: Privatna arhiva/Kurir, Nemanja Nikolić

V.K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu što očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i zato što oružje nije čuvao bezbedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Bonus video: Hapšenje dečaka koji je pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

00:23

Hapšenje dečaka koji je pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

(Espreso/Agencije/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.