LIKVIDACIJA NA SAHRANI NOVOBEOGRADSKOG BOSA: Na današnji dan pre 7 godina UBIJEN Kekin KUM!
Keka, Foto: MUP

čekalo ga DVE EKIPE egzekutora

LIKVIDACIJA NA SAHRANI NOVOBEOGRADSKOG BOSA: Na današnji dan pre 7 godina UBIJEN Kekin KUM!

Automobil ubice je najverovatnije bio parkiran na oko 100 metara vazdušnom linijom u odnosu na Jovanovićev džip

Objavljeno:

Milomir Jovanović (46) iz Vranića, kum vođe novobeogradskog kriminalnog klana Dejana Stojanovića Keke, ubijen je na današnji datum 2017. godine na parkingu groblja u Sopotu, gde je bio na sahrani. Sahrana se završila, ljudi su u tišini napuštali groblje, ali neko je čekao baš Jovanovića. Oko 14 sati, kada je krenuo ka svom automobilu, pao je kao pokošen jer je bio pogođen u grudi hicima iz snajpera.

Njegovo obezbeđenje ga je odmah nakon pucnjave smestilo u automobil i odvezli su ga u Dom zdravlja u Sopotu, gde je preminuo.

Automobil ubice je najverovatnije bio parkiran na oko 100 metara vazdušnom linijom u odnosu na Jovanovićev džip. Pretpostavlja se da je ubica čekao baš trenutak da Jovanović otvori zadnja vrata automobila jer mu je tada bio na čistoj liniji. Precizno je ispalio četiri hica sa obližnjeg brda.

"U šoku smo i ne možemo da verujemo da se ispred naše kuće dogodilo ubistvo. Moj šesnaestogodišnji sin bio je na samo pet metara od mesta na kom se nalazio ubijeni. Čuo je neki pucanj, ali je mislio da su petarde u pitanju. Dete je prišlo da pomogne misleći da je čovek pao zbog leda. Video je da mu curi krv iz usta i pritekao u pomoć, a u tom trenutku, trojica muškaraca koja su se nalazila u automobilu, izašla su i verbalno napala njega, upitavši ga šta je to uradio", rekao je u vreme ubistva meštanin Sopota, ispred čijeg doma se dogodila likvidacija.

To su pretpostavili i prijatelji ubijenog Milomira. Kada su videli Jovanovića da leži krvav, nisu znali zašto je pao, pa su posumnjali da je dete nešto skrivilo. "Dečak ide u školu u Valjevu. Došao je na vikend i u trenutku ubistva je bio sam kod kuće. Izašao je da donese drva i video kako čovek mrtav pada. To je velika trauma za njega, da bude svedok ubistvu", rekao je tada otac dečaka. Motiv likvidacije najverovatnije su bili nerašćišćeni računi u poslovima sa narkoticima.

Ubica i dalje nepoznat

Jovanovićev brat Milan nestao je u Češkoj oko šest meseci pre nego što je Jovanović ubijen, a on je od tada pojačao svoje obezbeđenje i svuda je išao u pratnji telohranitelja. To ubistvo dovođeno je u vezu sa ubistvom Vladimira Bjelanovića (35) koje se u decembru 2005. godine dogodilo na Vračaru. Obojica su, prema policijskim saznanjima, bili u poslovima sa narkoticima, ali i u međusobnom sukobu.

Policija nije odbacila ni verziju po kojoj je Jovanović ubijen u sukobu sa suparničkom beogradskom ekipom. Ipak, i tu se pojavljuje smrt Bjelanovića, kao jedan od glavnih razloga za organizovanje zločina. Verovalo se da je eventualni atentator neko od "domaćih" koji je znao da će žrtva otići na grob prijatelju, odnosno bio je upoznat sa okolinom i time odakle bi mogao neopaženo da puca.

Keka
Kekafoto: MUP

Navodno su za Jovanovićevu likvidaciju bile pripremljene dve ekipe egzekutora. U slučaju da snajperista iz nekog razloga nije završio posao, Jovanovića su nedaleko od stana čekale ubice sa "kalašnjikovima". Kako se sumnjalo, oni su bili u "šteku" i samo čekali znak da zapucaju.

Jedna od sumnji je i da je direktni izvršilac ubistva najverovatnije došao iz Bosne i Hercegovine i da ga je u Beogradu čekala već pripremljena logistika za dolazak do groblja, ali i za bekstvo. Iako je policija "prečešljala" svu dokumentaciju u vezi sa ulascima u Srbiju u tom periodu, veruje se da je ubica u državu ušao preko nelegalnog prelaza. Ipak, uprkos svim sumnjama, sedam godina kasnije, osoba koja je ubila Jovanovića i dalje nije pronađena.

Kekin kum sahranjen je pod policijskom opsadom i uz veliki broj pripadnika privatnog obezbeđenja. Ubijeni Jovanović je bio od viđenijih pripadnika srpskog podzemlja, koji je veliki novac zaradio još devedesetih godina, kada je u Srbiju dovodio Ruskinje koje su se ovde bavile prostitucijom. Njegovo ime potom dugo nije spominjano u javnosti, ali je policija za to vreme prikupljala o njemu prikupljala podatke koji se dovode u vezu sa trgovinom drogom. , ali samo u javnosti jer je policija za to vreme o njemu prikupljala podatke koji se dovode u vezu sa trgovinom drogom.

Kada je u pitanju Jovanovićev kum Keka, njega je policija označila kao vođu novobeogradskog klana i njegovo ime se dovodilo u vezu sa najtežim krivičnim delima. Što se tiče Milomirovog kuma Keke (43), njega je policija označila kao vođu "novobeogradskog klana" i njegovo ime se dovodilo u vezu sa najtežim krivičnim delima. On je iz Srbije pobegao u inostranstvo i niko ne zna gde se tačno nalazi. Kada su u pitanju optužnice protiv njega u Srbiji, sve do jedne su zastarele.

Kekin advokat Dejan Lazarević rekao je ranije da Stojanović u Južnoj Americi godinama važi za uglednog investitora, koji se bavi izgradnjom i adaptacijom luksuznih objekata. Keka je označavan kao "najveći don u Beogradu", narko diler svetskog kalibra. Povezivan je sa mnogim ubistvima, a spominjan je i kao nezaobilazni faktor u transferima fudbalskih klubova, od čega je zaradio veliki novac. Ipak, ništa nije dokazano i svedeno je na insinuacije, a Keka kao da je postao urbana legenda. Smatra se da je to zbog toga što su pripadnici Kekine grupe izuzetno lojalni i većina nikada nije procesuirana zbog nedostatka dokaza.

Bonus video:

03:36

KRAGUJEVAČKI KRIMINAL

(Espreso/ Telegraf/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.