OVO JE SIN KOTROVERZNOG BIZNISMENA KOJI JE UMRO OD KORONE: Mali Kosmajac je saslušavan ZBOG UBISTVA NA GROBLJU
Lazar Kosmajac je takođe bio priveden na saslušanje 2017. godine, Foto: Zorana Jevtić

Priveden je zbog automobila

OVO JE SIN KOTROVERZNOG BIZNISMENA KOJI JE UMRO OD KORONE: Mali Kosmajac je saslušavan ZBOG UBISTVA NA GROBLJU

U tom trenutku je njega policija zaustavila jer je njegov automobil odgovarao opisu automobila za kojim se tragalo

Objavljeno:

Dragoslav Kosmajac, čovek koji je bio osumnjičen da je glavni za organizovani kriminal i šverc teških narkotika, umro je u nedelju od posledica koronavirusa.

Kontroverzni biznismen, s obzirom da nikada nisu pronađeni čvrsti dokazi da se bavio kriminalnim poslovima, dugo je uspevao da se krije od oka javnosti, a i kada su građani Srbije čuli za njega 2014. godine, i dalje je uspevao da svoj život drži pod velom misterije i tajnovitosti.

Međutim, poznato je da je i njegov sin Lazar Kosmajac, takođe imao posla sa policijom i državnim organima.

To je bilo u januaru 2017. godine kada je bio saslušan zbog ubistva Milomira Jovanovića.

Ubijeni Milomir Jovanović
Ubijeni Milomir Jovanovićfoto: Privatna arhiva

Lazar Kosmajac je tada objasnio policiji da je prisustvovao sahrani posle koje je iz snajpera ubijen Jovanović, ali da nema veze s pucnjavom.

Nakon nezapamćenog zločina koji se dogodio 14. januara na groblju u Sopotu, kada je Jovanović upucan iz snajpera, pripadnici MUP su na Zvezdari presreli Kosmajca mlađeg, koji je bio u svojim kolima - preneo je tada "Kurir".

- Posle ubistva na sahrani Novaka Todorovića, policiji je prijavljen sumnjivi crni BMW sa švajcarskim registarskim oznakama. Policija je primetila i zaustavila vozilo koje je odgovaralo opisu i u njemu legitimisala Lazara Kosmajca - otkriva sagovornik "Kurira" iz istrage.

Kako navodi, mladić je bio sam u automobilu i odmah se zaustavio.- On je potvrdio da je bio na sahrani prijatelja, ali da o pucnjavi koja se dogodila posle nje ništa ne zna jer je sa groblja otišao pre likvidacije. Posle razgovora s policijom je pušten, pošto je utvrđeno da nema veze sa ubistvom - dodaje on.

Ubijeni Milomir Jovanović, kako je "Kurir" pisao, bio je kum vođe novobeogradskog klana Dejana Stojanovića Keke. Prema prvim informacijama iz istrage, njega je najverovatnije ubio profesionalac, koji ga je sačekao da izađe sa groblja, a potom iz snajpera pucao na njega.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.