EVO ŠTA JE SADA SA BRODOM KOJI JE UDARIO U MOST KOD BAČKE PALANKE: Oglasio se Petrović sa najnovijim detaljima
Foto: Google Street View

saopšteno je

EVO ŠTA JE SADA SA BRODOM KOJI JE UDARIO U MOST KOD BAČKE PALANKE: Oglasio se Petrović sa najnovijim detaljima

Petrović je dodao da se brod "Antonija" trenutno nalazi u luci Bačka Palanka i da je drumski saobraćaj na mostu obustavljen

Objavljeno:

Brodm koji je plovio iz Austrije ka Smederevu noćas oko 23.30 sati udario je u stub mosta kod Bačke Palanke, a povređenih tom prilikom nije bilo, izjavio je danas pomoćnik ministra za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Predrag Petrović.

On je naveo da je reč o brodu "Antonija" koji je, pod zastavom Nemačke, sa dve potisnice u nizvodnoj plovidbi putovao iz Linca ka Smederevu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prilikom udara broda u most kod Bačke Palanke došlo je do proboja trupa na potisnici "Lola 5" koja se potopila, naveo je Petrović i dodao da su brod i potisnice bili natovareni veštačkim đubrivom.

Petrović je dodao da se brod "Antonija" trenutno nalazi u luci Bačka Palanka i da je drumski saobraćaj na mostu obustavljen.

Obaveštena je inspekcija bezbednosti plovidbe koja se uputila na teren i koja će dostaviti preciznu stacionažu, kako bi se izvršilo dodatno obeležavanje na tom delu i eventualno ograničili uslovi plovidbe.

Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je rpethodno da zajedno sa Agencijom za zaštitu životne sredine prati situaciju na reci Dunav kod Bačke Palanke gde je noćas, usled plovidbene nezgode, potonula barža nemačkog broda "Lola - 5" koja je prevozila oko 1.000 tona veštačkog azotnog đubriva.

"U ovom momentu inspektori za vode nadležnog Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu utvrđuju pet lokaliteta na kojima će predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine uraditi uzorkovanje i određivanje svih fizičko-hemijskih parametara u cilju analize kvaliteta vode, kako bi se utvrdio uticaj nezgode na životnu sredinu", navedeno je u saopštenju Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Bonus video: DŽINOVSKA LOPTA OD 112 METARA IZAZVALA MASOVNI STRAH! Viđena u dvorani koja izgleda kao SVEMIRSKI BROD, e evo čemu je namenjena

01:12

DŽINOVSKA LOPTA OD 112 METARA IZAZVALA MASOVNI STRAH! Viđena u dvorani koja izgleda kao SVEMIRSKI BROD, e evo čemu je namenjena

(Espreso/Telegraf/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.