ISPOVEST SNEŽANE OGNJANOVIĆ: Provela 10 godina u zatvoru u okruženju okorelih ubica, danas se bori da živi normalno
Foto: Kurir TV

crna hronika

ISPOVEST SNEŽANE OGNJANOVIĆ: Provela 10 godina u zatvoru u okruženju okorelih ubica, danas se bori da živi normalno

Broj žena u zatvorima varira iz godine u godine, u ovom trenutku u zatvorima u Srbiji nalazi se 200 žena

Objavljeno:

Večeras od 22 časa na Kurir televiziji u emisiji "Crna hronika" ne propustite gostovanje Snežane Ognjanović, bivše zatvorenice i članice udruženja "Posle kiše".

Broj žena u zatvorima varira iz godine u godine, u ovom trenutku u zatvorima u Srbiji nalazi se 200 žena. U odnosu na broj muškaraca, žene, ipak čine malobrojnu populaciju u zatvorskom sistemu. Srbija nema sistem postpenalne zaštite u ovom trenutku, što bi značilo da su žene koje su odslužile kaznu, nakon izlaska iz zatvora prepuštene same sebi i da nemaju kome da se obrate što ih dovodi u veoma tešku poziciju, jer se tokom reintegracije u društvo suočavaju sa brojim problemima. Iz tog razloga bi u periodu nakon izlaska iz zatvora ženama, ali ne samo njima, od velikog značaja bilo postojanje službe koja bi im pružila podršku i olakšala njihov povratak u zajednicu. Usled nedostatka sistema podrške i zaštite prava žena, krug nasilja se često ne prekida po izlasku iz zatvora i broj povratnica je prilično visok.

Ona je jedan od retkih primera uspešne resocijalizacije. Provela je 10 godina u zatvoru i priznala krivicu za dilovanje droge. Imala je 33 godine kada je došla u U Kazneno-popravni zavod za žene u Požarevcu koji je jedini ženski zatvor u Srbiji. Iza sebe je ostavila roditelje, sestru i svog tada maloletnog sina. Našla se u okruženju koje ne priliči ni najgorim ubicama. Danas se bori da svoj život živi u skladu sa zakonom, radeći posao za koji je obučena, pokušavajući da naknadi izgubljene godine sa svojom porodicom.

Njenu borbu i tešku životnu priču podeliće sa voditeljkom Jelenom Pejović u emisiji "Crna hronika" večeras od 22 časa na Kurir televiziji! Ne propustite!

Bonus video:Jeziva ispovest MMA borca Marka Bojkovića

14:22

Jeziva ispovest MMA borca Marka Bojkovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.